Mülteciler kaçışa geçti

Geceden bu yana Avrupa ülkelerine gitmek isteyen çok sayıda düzensiz göçmen, Edirne'deki kara sınır hattı ile Ege'de Yunanistan adalarına yakın konumdaki sahil bölgelerine geçti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler, kara sınırından yürüyerek, sahillerden ise lastik botlarla geçiş yapıyor.

Haberler 29.02.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa ülkelerine gitme hayaliyle yola çkan çok sayda düzensiz göçmenin geceden bu yana Edirnedeki snr hatt ile Ege sahillerine yönelik hareketlilii sürüyor.

Türkiyenin, Yunanistan ve Bulgaristana açlan kara snrnda gece saatlerinden itibaren balayan düzensiz göçmen hareketlilii, günün ilk klaryla daha da artt.

stanbul bata olmak üzere farkl illerden otobüs, minibüs ve taksilerle Edirneye gelen, aralarnda çocuk ve kadnlarn da bulunduu çok sayda düzensiz göçmen, snr köylerinden Yunanistan snrna doru yürüyüe geçti. Snr hattna varmak için ormanlk ve sulak alanlardan güçlükle geçen göçmenler, Yunanistan üzerinden çeitli Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini belirtti.

EGE SAHLLERNDE DE HAREKETLLK YAANIYOR

Yunanistan adalarna yakn konumdaki Ege sahillerinde de düzensiz göçmen hareketlilii yaand. Yunanistana gitmek için çanakkalenin Ayvack ilçesine gelen göçmenler, Midilli Adasna geçmek üzere Yeil Liman, Babakale ve Kadrga koylarnda topland.

Burada kucaklarnda bebekleri ve yanlarnda çocuklaryla lastik botlara binen düzensiz göçmenler, denize açld.

Lastik botlarn denize açld dier ky ise Aydnn Kuadas ilçesi oldu. Sabahn ilk klaryla Sisam Adasna yakn konumdaki Güzelçaml mevkisine gelen, kadn ve çocuklarn da aralarnda bulunduu 60 kiilik grup, lastik botlarn denize indirdi. Düzensiz göçmenler, bölgedeki hareketlilii takip eden basn mensuplarna el sallayarak botlarla yola çkt.

zmirin Dikili ilçesinde de Suriyeli ailelerden oluan 160 kiilik grup, Salihleralt mevkisinde bir araya geldi. Burada gazetecilere açklama yapan Halit Sait, kendi imkanlaryla bot temin edeceklerini belirterek, Eyamz topladk, bota binip Yunanistana gideceiz. dedi.

Lastik bot temin etmek üzere aralarnda para toplayan düzensiz göçmenler, geçilerin daha uygun olmas nedeniyle çanakkalenin Ayvack ilçesine hareket etti.

Mulann Bodrum ilçesi de düzensiz göçmen hareketliliinin gözlendii dier merkez oldu. Sahil bölgesine gelen düzensiz göçmenlerin Avrupa, Avrupa slogan atmalar dikkati çekti. çok sayda göçmen, Bodruma yakn Yunan adalarna geçmek için yanlarnda getirdikleri lastik botlara binerek yola çkt.

Baz düzensiz göçmenlerin de limanlarda bekledii görüldü.

Düzensiz göçmenlerin Edirne kara snr hatt ile Ege sahillerindeki younluu sürüyor.

Ana Sayfaya Git