Mülteciler Konuşuldu

Diyarbakır’da Suriyeli mültecilerin sorunları, "Sığınmacı çocuk ve kadınların sosyal entegrasyonu ve sosyal içerme politikaları çalıştayı" ile tartışıldı.

Haberler 08.10.2017 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çeitli kamu kurum ve sivil toplum kurulularnn katlm ile Snmac çocuk ve kadnlarn sosyal entegrasyonu ve sosyal içerme politikalar çaltay düzenlendi. Bir otelde düzenlenen çaltaya, Diyarbakrda mültecilerle ilgili çalmalar bulunan kamu kurumlar ve sivil toplum kuruluu temsilcileri, akademisyenler, sivil aktivistler ile davetliler katld.

çaltay ile ilgili bilgi veren MEKSA Vakf Bakan Sertaç Ik, Avrupa Birlii Sivil Düün Program kapsamnda Suriyeli mülteci kadn ve çocuklar için çaltay düzenlediklerini söyledi.

SURYELLERN SORUNLARI

Ik, Bu çaltayda özellikle kadnlar ve çocuklar özelinde Suriyeli snmaclarn, bugüne kadar geldikten sonra neler yapt, kamu kurumlarnn hangi noktada destek olduklar, devlet desteklerinden nasl faydalanabildikleri, saha çalmas konusunda da sivil toplum kurulular, akademisyenlerin çalmalarn aratrdk. Bu çaltayn sonunda özellikle Suriyeli mülteci kadn ve çocuklar için neler yapabileceimizi belirleyeceiz. Bununla ilgili bir rapor hazrlamay düünüyoruz. Hazrladmz bu rapor sonrasnda da özellikle Bakanlklarla, kamu kurumlar ve kamuoyu ile paylamay hedefliyoruz. Buradaki amaç, Suriyeli çocuklarn özellikle eitim hayatnn devam etmesinin salanmas, Suriyeli kadnlarn hem meslek edinmesi bu meslek edinme srasnda da kendi balarna bir eyler üretebilmeleri için çalmalar tamamlamak ve bunu da belki de ileri de geni kapsaml bir projeye dönütürmek. Konumalar sonucunda amacmz ortaya bir çözüm önerisinin çkmas olacak dedi.

Sunumlarn devam ettii çaltay, çözüm ve proje önerileri raporunun hazrlanmas ile sona erecek.

Ana Sayfaya Git