Muş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 24'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, 8'i ise etkin pişmanlıktan yararlandı.

Haberler 07.02.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkezli 17 ilde Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltna alnan 36 üpheliden 24ü tutukland.

Valilikten yaplan açklamada, l Emniyet Müdürlüü ekiplerince 28 Ocakta silahl terör örgütü FETÖ/PDYye yönelik Mu merkezli 17 ilde e zamanl operasyon düzenlendii anmsatld.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

PMANLIKTAN YARARLANDILAR

15 Temmuz darbe teebbüsü akam polislere ByLock program üzerinden Askere direnmeyin, meslektalarnz saf d brakn talimat verdikleri tespit edilen, Mu ilinde görev yapan emniyet mensuplarndan sorumlu 4 sözde mahrem imam ile mahrem imamlarla Bylock-Eagle programlar üzerinden görütükleri tespit edilen ve hepsi KHK ile ihraç edilen 18 eski emniyet personeli ile 6 FETÖ/PDY terör örgütü sözde mahrem imam olmak üzere toplamda 24 ahs tutuklanm, 4 ahs da adli kontrol karar ile serbest kalmtr. 8 üpheli ahs ise etkin pimanlktan yararlanarak savclktan serbest braklmtr.

Açklamada, her türlü suç ve suç oluumlarna kar kesintisiz mücadelenin devam edecei vurguland.

Ana Sayfaya Git