Görüş Bildir

Muş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 24'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, 8'i ise etkin pişmanlıktan yararlandı.

Muş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Muş merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 şüpheliden 24'ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 28 Ocak'ta silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik Muş merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiği anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

PİŞMANLIKTAN YARARLANDILAR

"15 Temmuz darbe teşebbüsü akşamı polislere ByLock programı üzerinden 'Askere direnmeyin, meslektaşlarınızı saf dışı bırakın' talimatı verdikleri tespit edilen, Muş ilinde görev yapan emniyet mensuplarından sorumlu 4 sözde mahrem imam ile mahrem imamlarla Bylock-Eagle programları üzerinden görüştükleri tespit edilen ve hepsi KHK ile ihraç edilen 18 eski emniyet personeli ile 6 FETÖ/PDY terör örgütü sözde mahrem imamı olmak üzere toplamda 24 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs da adli kontrol kararı ile serbest kalmıştır. 8 şüpheli şahıs ise etkin pişmanlıktan yararlanarak savcılıktan serbest bırakılmıştır."

Açıklamada, her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi