Müslüman Bilginler ve Buluşları sergisi açıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Müslüman Bilginler ve Buluşları temalı sergi açıldı.

Haberler 05.11.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesinde Bilge Gençlik Kulübü tarafndan düzenlenen sergide Müslüman bilginler ve bulular tantld.

Bilge Gençlik Kulübü adna yaplan çalmaya ilikin bilgi veren Yahya Özoruç, Müslüman gençlerle ilgili bir farkndalk oluturma ve bu bilginler nda yarnlarn ina etme adna umut oluturmak amacyla sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Özoruç, Müslüman bilginlerin insanlarn müterek miras olan bilimler tarihinde azmsanmayacak katklar olduunu görmekteyiz. Özellikle 8 ve 16nc yüzyllar arasnda Avrupann karanlk ça diye adlandrd devirde Müslüman bilginler icat, bulu ve keifleriyle bilim dünyasn renklendirdiler. Ama maalesef yaplan bu baarl çalmalar ya unutuldu ya unutturuldu yada bakalar yapm gibi gösterildi. Biz de bunu kendimize bir görev kabul ederek ksa bilgiler eliinde fotoraflarmz seçtik. ifadelerini kulland.

Etkinlii 3 gün süreceini aktaran Özoruç, Bugün ilahiyat fakültesinde sergimizi düzenledik. Yarn tp fakültesi, çaramba günü de mühendislik fakültesinde yapmak suretiyle etkinliimizi sonlandracaz. dedi.

çou slam bilgininin adn da bilmiyordum, burada örendim

Açlan sergideki yazlar gururla okuduunun altn çizen Ömer Cengiz, Gözüm Müslüman bir bilgine takld ve o esnada okuyasm geldi, hepsini okudum. Açlan sergideki yazlar bir yandan gururla okudum, dier yandan ise utandm. Utancmn sebebi, zaman gerei biz slamn gençleri bu kadar slam bilginlerini kendimize iar edinmemiz gerekir iken, onlar unutmuuz. çou slam bilgininin adn da bilmiyordum, burada örendim. Yine utanç verici taraf, onlar gibi slam sahiplenmememizdir. dedi.

Müslüman gençler bilginlerimize sahip çkmal

u ana kadar kendilerine bilginlerin batl olduu fikrinin alandna dikkat çeken Süleyman Demir ise, Bizler bu güne kadar hep tarih kitaplarmzda ve bilginlerin, filozoflarn batl olduunu biliyorduk. Hlbuki aratrdmzda Müslüman bilginlerin batl filozoflardan daha önce yaadklarn ve tespitlerini öreniyoruz. Bu ekilde slam bir alanda kstlanm göstererek baty öne çkardlar. ifadelerini kulland.

Ersin Yergüz, Bilge Gençlik Kulübünün yapm olduu çalmadan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git