Müslümanların kanı emiliyor?

Diyarbakır'da binlerce vatandaş, Halep'teki insanlık dışı sivillere yönelik vahşet ve ülkemizde yaşanan terör saldılarına sessiz kalmadı.

Haberler 17.12.2016 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Ulu Cami imam Osman Yamur, Ad ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, iman ve rk olmaz. Allah bu memleketi kartrmak isteyen ve karde kan aktmak isteyenleri kahru perian eylesin. derken, Ak Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Dara Akar ise Ümmetin bu acl gününde Türkiye Cumhuriyeti devleti sesini yükseltiyor. Biz mazlum corafyann sesi olacaz açklamasn yapt.

CUMA HÜTBESNDE HALEP VE TÖRER

Sur lçesinde bulunan tarihi Ulu Camide klnan cuma namaznda imam Osman Yamur, hutbede Suriyenin Halep kentinde sivilleri hedef alan saldrlar ile stanbuldaki terör saldrsna tepki gösterdi. Yamur, Halepte yaanan katliama dikkati çekerek, öyle konutu: Dünyada Müslüman kan emen vampirler ve buna destek verenler Allaha hesap verecek. Zannetmeyin ki Suriyede ki firavundan Allah gafildir. Bu dökülen kanlarn ve öldürülen insanlarn ile çocuklarn hesabn verecekler.

Terörün Türkiyede sivil, asker, polis gözetmeden gerçekletirdii saldrlarn da knayan Yamur, Memleketi kana bulamak isteyen, milletin kanna girmek isteyen bu katil ve canilere hiçbir zaman mahal vermemek lazm. ifadesini kulland.

Yamur, hutbeyi u sözlerle tamamlad: Ad ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, iman ve rk olmaz. Allah bu memleketi kartrmak isteyen ve karde kan aktmak isteyeni kahru perian eylesin.

MÜSLÜMANLARIN KANI EMLYOR

nsanlarn dünyada yaptklarndan dolay hesaba çekileceine vurgu yapan Yamur, u dünyay bo zannetmeyelim. u dünyada kim nefes alp vermise hepsi hesap verecek. Hz. Adem, Hz. Musa, Hz. sa ve son peygamber Hz. Muhammed Mustafa da Allaha hesap verecektir. Bunu Allah buyuruyor. Zannetmeyin bu firavunlar hesap vermeyecekler. Hesaplarnn onlara kr kalacan zannetmeyin. Hz. Muhammed hesap verecekse, Suriye Firavunu, Msr Firavunu da ayn ekilde hesap verecektir. Bütün dünyada Müslümanlarn kann emen vampirler hesap verecekler. Peygamberler hesaba çekildii zaman idareciler hesaba çekilmeyecek mi? ifadelerini kulland.

BATININ OYUNUNA DKKAT çEKT

Batnn oyunlarna dikkat çeken Yamur sözlerine öyle devam etti: Baknz küfür bizimle oynuyor. Geçmite bir avuç garip Müslüman vard. Bu garip Müslümanlar dald, büyüdü, ktalara hükmetti ama bugün Müslümanlar yine garip, fakir, kan aktlan. Onun için bu garabetten kurtulmamz lazm. Batnn oyunlarna gelmememiz lazm. ttifak ve ittihad içerisinde hareket etmemiz lazm.

CUMA NAMAZI SONRASI BNLER

Öte yandan, AK Parti Gençlik Kollar üyeleri ve baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide klnan cuma namaznn ardndan bir araya gelerek Halepte yaanan katliamla ilgili basn açklamas düzenledi. AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akar, amdaki Emeviye Camisinin ikiz kardei olarak tanmlad Diyarbakr Ulu Camide, slam corafyasnda yaayanlarn çektii aclar defalarca dile getirdiklerini söyledi. Hemen yan bamzda Halepte Müslüman kardelerimiz katledilmektedir. diyen Akar, uluslararas camia, Birlemi Milletler, Arap slam dünyas ve Avrupa Birliinin katliama sessiz kaldn ifade etti.

TÜRKYE DEVLET SESSN YÜKSELTYOR

Akar, tüm Müslümanlar birlie davet ederek öyle konutu:

Ümmetin bu acl gününde Türkiye Cumhuriyeti devleti sesini yükseltiyor. Biz mazlum corafyann sesi olacaz. Türkiye, nerede bir mazlum varsa onun yanna yardmna koacaktr. Ne yazk ki katil cani Esed rejimini ran, Rusya gibi devletler de desteklemektedir. Baka uluslararas küresel güçler desteklemektedir. Bunlar biz unutmayacaz.

Gençlik Kollar adna konuan Emin Koal ise Halepte yaanan zulmün görmezden gelinmemesi ve sessiz kalnmamas gerektiini dile getirdi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Dünya beten büyüktür sözünü kendilerine iar edindiklerini aktaran Koal, Halepte yaanan zulme sessiz kalmayacaklarn kaydetti.

ERGANDEK TEPK EYLEM

Ergani ilçesindeki baz sivil toplum kurulularda Halep zulmüne dikkat çekerek, destek olunmasn istedi. Ergani Birlik ve Dayanma Platformu tarafndan Camii Kebirde klnan Cuma namaz sonras ortak açklama yapld. Açklamay Platform adna Cihan Selçuk okudu.

Halepteki vahete sessiz kalmann insanlk suçu olduunu söyleyen Selçuk, Tüm zamanlarn en zalim diktatörleri, en acmasz katilleri ve en barbar tautlar dün Irakta, Bosnada, Afganistanda, Libyada Tunusta ve Filistinde yaptklar gibi bugün de yan bamzda Suriyede çoluk çocuk demeden, hiçbir kural tanmadan insan ve insanl katletmekte. Allah (cc) Halepin, çocuklarn, katledilen masumlarn Rabbidir. Biz buna iman ettik ve bu iman üzere olanlar katledenlerden beri olduumuzu haykrdk, haykrmaya devam edeceiz. slam ülkeleri olduunu iddia edenlerin gözü önünde bugün slamn mensuplar kymdan geçilmektedir. Buna kimse ses çkarmamaktadr. Amerikann boyunduruu altnda, Rusyann ua konumunda oluk oluk kan aktlmaktadr. Tarih bunu unutacaktr elbet. Ama mazlumlarn Rabbi olan Allah (cc) asla unutmaz. dedi.

Ana Sayfaya Git