Müslümanların kanı emiliyor?

Diyarbakır'da binlerce vatandaş, Halep'teki insanlık dışı sivillere yönelik vahşet ve ülkemizde yaşanan terör saldılarına sessiz kalmadı.

Müslümanların kanı emiliyor?

Tarihi Ulu Cami imamı Osman Yağmur, "Adı ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, imanı ve ırkı olmaz. Allah bu memleketi karıştırmak isteyen ve kardeş kanı akıtmak isteyenleri kahru perişan eylesin." derken, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ise "Ümmetin bu acılı gününde Türkiye Cumhuriyeti devleti sesini yükseltiyor. Biz mazlum coğrafyanın sesi olacağız" açıklamasını yaptı.

CUMA HÜTBESİNDE HALEP VE TÖRER

Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazında imam Osman Yağmur, hutbede Suriye'nin Halep kentinde sivilleri hedef alan saldırıları ile İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.  Yağmur, Halep'te yaşanan katliama dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Dünyada Müslüman kanı emen vampirler ve buna destek verenler Allah'a hesap verecek. Zannetmeyin ki Suriye'de ki firavundan Allah gafildir. Bu dökülen kanların ve öldürülen insanların ile çocukların hesabını verecekler."

Terörün Türkiye'de sivil, asker, polis gözetmeden gerçekleştirdiği saldırılarını da kınayan Yağmur, "Memleketi kana bulamak isteyen, milletin kanına girmek isteyen bu katil ve canilere hiçbir zaman mahal vermemek lazım." ifadesini kullandı.

Yağmur, hutbeyi şu sözlerle tamamladı: "Adı ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, imanı ve ırkı olmaz. Allah bu memleketi karıştırmak isteyen ve kardeş kanı akıtmak isteyeni kahru perişan eylesin."

MÜSLÜMANLARIN KANI EMİLİYOR

İnsanların dünyada yaptıklarından dolayı hesaba çekileceğine vurgu yapan Yağmur, “Şu dünyayı boş zannetmeyelim. Şu dünyada kim nefes alıp vermişse hepsi hesap verecek. Hz. Adem, Hz. Musa, Hz. İsa ve son peygamber Hz. Muhammed Mustafa da Allah’a hesap verecektir. Bunu Allah buyuruyor. Zannetmeyin bu firavunlar hesap vermeyecekler. Hesaplarının onlara kâr kalacağını zannetmeyin. Hz. Muhammed hesap verecekse, Suriye Firavunu, Mısır Firavunu da aynı şekilde hesap verecektir. Bütün dünyada Müslümanların kanını emen vampirler hesap verecekler. Peygamberler hesaba çekildiği zaman idareciler hesaba çekilmeyecek mi?” ifadelerini kullandı.

BATININ OYUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Batının oyunlarına dikkat çeken Yağmur sözlerine şöyle devam etti: “Bakınız küfür bizimle oynuyor. Geçmişte bir avuç garip Müslüman vardı. Bu garip Müslümanlar dağıldı, büyüdü, kıtalara hükmetti ama bugün Müslümanlar yine garip, fakir, kanı akıtılan. Onun için bu garabetten kurtulmamız lazım. Batının oyunlarına gelmememiz lazım. İttifak ve ittihad içerisinde hareket etmemiz lazım.”

CUMA NAMAZI SONRASI BİNLER

Öte yandan, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından bir araya gelerek Halep'te yaşanan katliamla ilgili basın açıklaması düzenledi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Şam'daki Emeviye Camisi'nin ikiz kardeşi olarak tanımladığı Diyarbakır Ulu Cami'de, İslam coğrafyasında yaşayanların çektiği acıları defalarca dile getirdiklerini söyledi. "Hemen yanı başımızda Halep'te Müslüman kardeşlerimiz katledilmektedir." diyen Akar, uluslararası camia, Birleşmiş Milletler, Arap İslam dünyası ve Avrupa Birliği'nin katliama sessiz kaldığını ifade etti.

TÜRKİYE DEVLETİ SESİSİNİ YÜKSELTİYOR

Akar, tüm Müslümanları birliğe davet ederek şöyle konuştu:

"Ümmetin bu acılı gününde Türkiye Cumhuriyeti devleti sesini yükseltiyor. Biz mazlum coğrafyanın sesi olacağız. Türkiye, nerede bir mazlum varsa onun yanına yardımına koşacaktır. Ne yazık ki katil cani Esed rejimini İran, Rusya gibi devletler de desteklemektedir. Başka uluslararası küresel güçler desteklemektedir. Bunları biz unutmayacağız."

Gençlik Kolları adına konuşan Emin Koşal ise Halep'te yaşanan zulmün görmezden gelinmemesi ve sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" sözünü kendilerine şiar edindiklerini aktaran Koşal, Halep'te yaşanan zulme sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

ERGANİ'DEKİ TEPKİ EYLEMİ

Ergani ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşları'da Halep zulmüne dikkat çekerek, destek olunmasını istedi. Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu tarafından Camii Kebir’de kılınan Cuma namazı sonrası ortak açıklama yapıldı. Açıklamayı Platform adına Cihan Selçuk okudu.

Halep’teki vahşete sessiz kalmanın insanlık suçu olduğunu söyleyen Selçuk, “Tüm zamanların en zalim diktatörleri, en acımasız katilleri ve en barbar tağutları dün Irak’ta, Bosna’da, Afganistan’da, Libya’da Tunus’ta ve Filistin’de yaptıkları gibi bugün de yanı başımızda Suriye’de çoluk çocuk demeden,  hiçbir kural tanımadan insanı ve insanlığı katletmekte. “Allah (cc) Halep’in, çocukların, katledilen masumların Rabbidir. Biz buna iman ettik ve bu iman üzere olanları katledenlerden beri olduğumuzu haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz. İslam ülkeleri olduğunu iddia edenlerin gözü önünde bugün İslam’ın mensupları kıyımdan geçilmektedir. Buna kimse ses çıkarmamaktadır. Amerika’nın boyunduruğu altında, Rusya’nın uşağı konumunda oluk oluk kan akıtılmaktadır. Tarih bunu unutacaktır elbet. Ama mazlumların Rabbi olan Allah (cc) asla unutmaz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz