Muş'ta seçim krizi sürüyor

Muş’ta seçim sonuçlarına itirazlar sürüyor. Seçimlere hem HDP adayı Sırrı Sakık, hem de bağımsız aday Şerafettin Yatçı itiraz etti. İki adayda seçimlerin yenilenmesini istedi.

Haberler 05.04.2019 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart pazar günü yaplan mahalli idareler seçimlerle ilgili tartmalar sürüyor. Muta resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur ttifak aday Feyat Asya 15 bin 919, HDP E Bakan Aday Srr Sakk ve Sibel Genç 15 bin 381 ve Bamsz aday erafettin Yatç 12 bin 237 oy ald.

HDP L SEçM KURULUNA TRAZ ETT

Mu seçimlerinde ilk itiraz HDP aday Srr Sakktan gelmiti. Muta 2 bin 500 oyun iptal edildiini, birçok sandkta usulsüzlük tespit ettiklerini öne süren Sakk, ilçe seçim kuruluna itirazda bulunmutu. Sakkn bu itiraz ret edildi.

OY TORBALARINA MÜDAHALE ETM OLABLRLER

Sakk, Bir umudunuz var m diye sorarsanz, açk söyleyeyim umudumuz yok. Hatta usulsüzlükleri sürdürdüklerini düünüyoruz. Kafamzdaki soru iaretleri çoald. Oy torbalarna ne kadar müdahale edildiini bilmiyoruz. Bu kadar hileye bavuranlar, daha ileri de gidebilirler. Bu noktadan sonra oylar tekrar saylsa bile bunun adil olacan düünmüyorum dedi.

SAKIK HODR MEYDAN DED

Sakk, Arda yaanan süreci hatrlatarak benzer bir sürecin buras için uygulanabileceini söyledi. Halkn bu seçimi HDPnin kazandn bildiini ifade eden Sakk, u çarda bulundu: Bu gün gelip bana seçimi verseler, kabul etmiyorum. Ret ediyorum. Hodri meydan diyorum. Gelin seçimi yenileyelim. Bu kadar kendimize güveniyoruz. Muta sandk tekrar kurulsun, seçimi tekrarlayalm. l Seçim Kuruluna yaptmz itiraz da bunu istedik. Seçimlerin yenilenmesi ifadelerini kulland.

YATçI: OYLARIMIZ 15 BNDEN 12 BNE DÜÜDÜLDÜ

Muta bir itirazda bamsz aday erafettin Yatçdan geldi. Yatç, ilk etapta MHPnin adayyd. MHP, HDPye kar adayn çekip AKPye destek verme karar alnca Yatç seçimlere bamsz aday olarak girerek 12 bin 237 gibi yüksek bir oy ald. Art Gerçeke konuan erafattin Yatç, sandklarda usulsüzlük yapldn söyledi. Muta çok yüksek oranda oy aldklarn ifade eden Yatç, Sandklar açlmaya balandnda oylarmz yüksekti. Bir ara aldm oy 15 bine yükselmiti. Ne olduysa oylarmz 12 bine düürdüler. Bizim oylarmz iktidar hanesine yazldn düünüyoruz. Sandk tutanaklarn istiyoruz, bize göstermiyorlar. çok sayda geçersiz oy var. Hakkmz gasp edildi dedi.

BAIMSIZ ADAYDA SEçMLERN YENLENMESN STED

Aldklar oylarn sonuçlara yanstlmadn belirten Yatç, tüm belge ve ihlallere ilikin delillerle ilçe seçim kuruluna yaptklar itirazn ret edildiini söyledi. Bunun üzerine l Seçim Kuruluna bavurduklarn ifade eden Yatç, unlar söyledi: Batda iktidarn itiraz kabul ediliyor, her nedense bizlerin itirazlar görmezden geliniyor. Bu üphelerin giderilmesi için bavuruda bulunduk. Bavurumuzda oylarn yeniden saylmas yada seçimin yenilenmesini istedik. Biz seçimi kazandmza inanyoruz. çok sayda usulsüzlük tespit ettik. l Seçim Kurulundan seçimlerin yenilenmesini istiyoruz. Buradan sonuç çkmasa Yüksek Seçim Kuruluna gideriz.

Ana Sayfaya Git