Görüş Bildir

Muş'ta seçim krizi sürüyor

Muş’ta seçim sonuçlarına itirazlar sürüyor. Seçimlere hem HDP adayı Sırrı Sakık, hem de bağımsız aday Şerafettin Yatçı itiraz etti. İki adayda seçimlerin yenilenmesini istedi.

Muş'ta seçim krizi sürüyor

31 Mart pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerle ilgili tartışmalar sürüyor. Muş’ta resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı adayı Feyat Asya 15 bin 919, HDP Eş Başkanı Adayı Sırrı Sakık ve Sibel Genç 15 bin 381 ve Bağımsız aday Şerafettin Yatçı 12 bin 237 oy aldı.

HDP İL SEÇİM KURULUNA İTİRAZ ETTİ

Muş seçimlerinde ilk itiraz HDP adayı Sırrı Sakık’tan gelmişti. Muş’ta 2 bin 500 oyun iptal edildiğini, birçok sandıkta usulsüzlük tespit ettiklerini öne süren Sakık, ilçe seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. Sakık’ın bu itirazı ret edildi.

“OY TORBALARINA MÜDAHALE ETMİŞ OLABİLİRLER”

Sakık, “Bir umudunuz var mı diye sorarsanız, açık söyleyeyim umudumuz yok. Hatta usulsüzlükleri sürdürdüklerini düşünüyoruz. Kafamızdaki soru işaretleri çoğaldı. Oy torbalarına ne kadar müdahale edildiğini bilmiyoruz. Bu kadar hileye başvuranlar, daha ileri de gidebilirler. Bu noktadan sonra oylar tekrar sayılsa bile bunun adil olacağını düşünmüyorum” dedi.

SAKIK HODRİ MEYDAN DEDİ

Sakık, Ağrı’da yaşanan süreci hatırlatarak benzer bir sürecin burası için uygulanabileceğini söyledi. Halkın bu seçimi HDP’nin kazandığını bildiğini ifade eden Sakık, şu çağrıda bulundu: “Bu gün gelip bana seçimi verseler, kabul etmiyorum. Ret ediyorum. Hodri meydan diyorum. Gelin seçimi yenileyelim. Bu kadar kendimize güveniyoruz. Muş’ta sandık tekrar kurulsun, seçimi tekrarlayalım. İl Seçim Kuruluna yaptığımız itiraz da bunu istedik. Seçimlerin yenilenmesi” ifadelerini kullandı.

YATÇI: OYLARIMIZ 15 BİNDEN 12 BİNE DÜŞÜDÜLDÜ

Muş’ta bir itirazda bağımsız aday Şerafettin Yatçı’dan geldi. Yatçı, ilk etapta MHP’nin adayıydı. MHP, HDP’ye karşı adayını çekip AKP’ye destek verme kararı alınca Yatçı seçimlere bağımsız aday olarak girerek 12 bin 237 gibi yüksek bir oy aldı. Artı Gerçek’e konuşan Şerafattin Yatçı, sandıklarda usulsüzlük yapıldığını söyledi.  Muş’ta çok yüksek oranda oy aldıklarını ifade eden Yatçı, “Sandıklar açılmaya başlandığında oylarımız yüksekti. Bir ara aldığım oy 15 bine yükselmişti. Ne olduysa oylarımızı 12 bine düşürdüler. Bizim oylarımız iktidar hanesine yazıldığını düşünüyoruz. Sandık tutanaklarını istiyoruz, bize göstermiyorlar. Çok sayıda geçersiz oy var. Hakkımız gasp edildi” dedi.

BAĞIMSIZ ADAY’DA SEÇİMLERİN YENİLENMESİNİ İSTEDİ

Aldıkları oyların sonuçlara yansıtılmadığını belirten Yatçı, tüm belge ve ihlallere ilişkin delillerle ilçe seçim kuruluna yaptıkları itirazın ret edildiğini söyledi. Bunun üzerine İl Seçim Kuruluna başvurduklarını ifade eden Yatçı, şunları söyledi: “Batıda iktidarın itirazı kabul ediliyor, her nedense bizlerin itirazları görmezden geliniyor.  Bu şüphelerin giderilmesi için başvuruda bulunduk.  Başvurumuzda oyların yeniden sayılması yada seçimin yenilenmesini istedik.  Biz seçimi kazandığımıza inanıyoruz. Çok sayıda usulsüzlük tespit ettik. İl Seçim Kurulundan seçimlerin yenilenmesini istiyoruz. Buradan sonuç çıkmasa Yüksek Seçim Kuruluna gideriz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi