Müteahhit kaçtı, vatandaş mağdur

TOKİ tarafından, Sur mağduru ve dar gelirli aileler için inşa edilen konutlar oturulmadan harabeye dönerken, alt yapı yetersizliği konut sakinlerini isyan ettirdi. Aileler, dün site yönetimini basıp, eylem yaptı.

Haberler 18.10.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde Sur madurlar ve dar gelirli vatandalar için yaptrlan TOK evlerinin, müteahhit firmann konkordato ilan etmesi ve iflasn vermesinin ardndan tam olarak bitilmeden vatandaa teslim edildii iddia edildi. Binalarnda derin çatlaklarn olduu evlere doalgaz balanmazken, açk kanalizasyonlar nedeniyle de çocuklar hastanelik oluyor.

KÖTÜ MALZEME VE çLK

Müteahhit firmann tas tara toplayarak, ortadan kaybolduu bildirilirken, asansörlerin çalmad ve binalarn d cephelerinde derin çatlaklarn göze çarpt binalarda kötü malzeme ve içilik nedeniyle banyo ve lavabo sular oturma alanlarna szyor.

STE YÖNETM BU AY 1 MLYONUN ÜSTÜNDE PARA TOPLADI

çevre düzenlemesinin yaplmad bölgede Emlakbank tarafndan atanan yönetim tarafndan daire ba bin 200 lira, toplamda 1 milyonun üstünde para topland iddia edilirken, vatandalar bina çevrelerindeki açk kanalizasyonlar nedeniyle salgn hastaln ba gösterdiini iddia etti.

KI GELYOR, DOALGAZIMIZ YOK

Medine çli, Evler tokuluyor, hiçbir ey yok. K geliyor, doalgazmz yok. Su aboneleri yaplmad.

YÖNETM ADAT ALMAKTAN BAKA BR E YARAMIYOR

Zülfü Baturay, Yönetim aidat almaktan baka bir ie yaramyor.

ETRAF PSLKTEN GEçLMYOR, çOCUKLARIMIZ HASTA OLDU

Rukiye Ylmaz, Burada her ey soygunla yaplyor. Elektrik ve su balanmas için bile bizden ekstra para alnyor. Etraf görüyorsunuz pislikten geçilmiyor. çocuklarmz hep hasta oldu.

STANBULDAN YEN MÜTEAHHT GELECEKM

Davut Kolsuz, Müteahhit kaçm, stanbuldan baka bir müteahhit gelecekmi onu bekliyorlarm. Önümüz k evde bebeklerimiz çocuklarmz var. Doalgazmz yok.

LOGAR KAPAKLARINI BZ KAPATTIK

hsan Tekalp, Lagarlarn kapaklar yok. çocuklarmz buralarda hep hasta oldu. Kendi imkanlarmzla logar kapaklarn kartonla üstünü kapattk.

Filiz YAA/aban YILMAZ

DYARBAKIR-Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde Sur madurlar ve dar gelirli vatandalar için yaptrlan TOK evlerinin, müteahhit firmann konkordato ilan etmesi ve iflasn vermesinin ardndan tam olarak bitilmeden vatandaa teslim edildii iddia edildi. Binalarnda derin çatlaklarn olduu evlere doalgaz balanmazken, açk kanalizasyonlar nedeniyle de çocuklar hastanelik oluyor.

MÜTEAHHT FRMA KONKORDATO LAN ETT

Yeniehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi snrlar içerisinde Sur madurlar ve dar gelirli vatandalar için çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan 808 adet TOK konutlar yaptrld. Müteahhit firmann bir süre önce konkordato ilan ettii ve ardndan iflasn verdii iddia edilirken, tam olarak tamamlanmayan evler, 2 ay önce TOK yönetimi tarafndan vatandalara teslim edildi.

KÖTÜ MALZEME VE çLK

Müteahhit firmann tas tara toplayarak, ortadan kaybolduu bildirilirken, asansörlerin çalmad ve binalarn d cephelerinde derin çatlaklarn göze çarpt binalarda kötü malzeme ve içilik nedeniyle banyo ve lavabo sular oturma alanlarna szyor.

STE YÖNETM BU AY 1 MLYONUN ÜSTÜNDE PARA TOPLADI

çevre düzenlemesinin yaplmad bölgede Emlakbank tarafndan atanan yönetim tarafndan daire ba bin 200 lira, toplamda 1 milyonun üstünde para topland iddia edilirken, vatandalar bina çevrelerindeki açk kanalizasyonlar nedeniyle çocuklar bata olmak üzere herkesin hastalanmaya baladn ifade ettiler.

çLERN SÖZ HABER MUHABRNE DÖKTÜLER

hbar ve semt sakinlerin balatt eylem üzerine bölgeye giden Söz Haber ekibi bölgede vatandaa mikrofon uzatt. Bir dokunup bin ah iiten muhabirlere bölge sakinleri akl almaz ikayetlerde bulundu.

Bir evin en temel gereksinimlerinin bile tam olarak yaplmad gözlerden kaçmazken muhabirler, binalarda asansörler çalmadn, elektrik ebeklerinin ise binalara dadanan hrszlar tarafndan tahrip edildiini tespit etti.

STE YÖNETMNE YÜRÜDÜLER, MUHATAP BULAMADILAR

Sorunlarn muhabirlerimize anlatan bölge sakinleri daha sonra site yönetimine yürüdü. Burada yetkili müdürü yerinde görmeyen vatandalar, görevli çalanlarla tartrken, muhatap bulamamaktan yaknd. Site sakinleri, muhabirlerimize u ekilde açklamalarda bulundu;

KI GELYOR, DOALGAZIMIZ YOK

Medine çli, Bir ay önce buraya tandm. Mutfak kaps krk, yaplmad. Lavabolarm krk ilgilenen yok. Lavabo sular alt katta oturan komularmz üstüne akyor. Bin 245 lira bu ay çevre düzenlenmesi için bizden para alnd. Asansörler çalmyor, k geliyor, doalgazmz yok. su aboneleri yaplmad. Bu sorunlarla nereye kadar gideriz bilmiyorum. Para ödüyoruz ama yapmyorlar. Bekçi olduu halde hrszlar evlere dadand.

YÖNETM ADAT ALMAKTAN BAKA BR E YARAMIYOR

Zülfü Baturay, Burada oturanlarn yüzde 80i dar gelirli insanlar. Aidatlar çok yüksek ödeyemiyoruz. Bu ay 800 lira aidat ödedik. Söylemesi ayp evimdeki odalarn lambasn bile takmamlar. Kaplarn camlar taklmam. 2 ay önce buraya tandk. Yönetim aidat almaktan baka bir ie yaramyor. Zaten doalgaz yok. Asansör yok. Bu sorunlar yönetime ilettiimizde bizi oyalyorlar ve yapmyorlar.

ETRAF PSLKTEN GEçLMYOR, çOCUKLARIMIZ HASTA OLDU

Rukiye Ylmaz, Burada tandmzda elektriklerimiz yoktu. Yönetim her daire ba oturanlardan 100 lira ald ve elektriklerimiz o ekilde baland. Burada her ey soygunla yaplyor. Elektrik ve su balanmas için bile bizden ekstra para alnyor. Asansörümüz yok hastamz olduunda madur oluyoruz. 5. Katta oturuyorum, rahatszm ve merdivenleri çkamyorum. Bu ay herkesten çevre düzenlemesi için bin 200 lira topland. 808 daire var. 1 milyonun üzerinde para topland bu paralara ne oldu? Havuz yapacaz dediler hani nerede? Aaçlar kurudu. Sulayan yok. Etraf görüyorsunuz pislikten geçilmiyor. çocuklarmz hep hasta oldu.

STANBULDAN YEN MÜTEAHHT GELECEKM

Davut Kolsuz, Bize kim çare olacak derdimizi kime söyleyelim bilmiyoruz. Evimin tavanndan su aktyor. Yönetim ilgilenmedi kendim yaptrdm. Yönetime gidiyoruz, bizle ilgilenmiyorlar. Müteahhit kaçm, stanbuldan baka bir müteahhit gelecekmi onu bekliyorlarm. Ben müteahhidi beklemek mecburiyetinde miyim? Önümüz k evde bebeklerimiz çocuklarmz var. Doalgazmz yok. Ben emekli adammm bu ay bin 200 lira çevre düzenlemesi ödeme yaptm ayriyeten 110 lirada normal aidat ödedim. Artk ödeyecek gücüm kalmad. Ne olacak sonumuz? Kapc paras ödüyoruz ama ortada kapc yok.

LOGAR KAPAKLARINI BZ KAPATTIK

hsan Tekalp, Lagarlarn kapaklar yok. çocuklarmz buralarda hep hasta oldu. Kendi imkanlarmzla logar kapaklarn kartonla üstünü kapattk. Bir ksmn da çocuklar içine dümesin diye çal çrpyla örtmeye çaltk ama buda çözüm deil.

Ana Sayfaya Git