Nazlıer tahliye edildi

Yerine kayyım atanmasının ardından tutuklanan Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer tahliye edildi.

Haberler 15.09.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevden uzaklatrlarak yerine kayym atanmasnn ardndan tutuklanan Diyarbakr Kocaköy Belediyesi Ebakan Rojda Nazler hakknda, örgüt üyesi olmak iddiasyla açlan davann 4üncü durumas görüldü. Diyarbakr 11inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen duruma, ilk celsede HDPli milletvekilleri ve mahkeme heyeti arasnda yaanan gerginlik nedeniyle kapal görüldü. Nazler, tutuklu bulunduu Kayseri Bünyan Kadn Kapal Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla durumaya katld. Avukatlar Resul Tamur, Diyar çetedir ve Baver Mzrak ise durumada hazr bulundu.

SAVCI CEZA STED

Durumada, gizli tank Lice2019 ve tank Emrah Budakn beyanlarnn alnm olduu belirtildi. Esas hakkndaki mütalaasn sunan savc, tanklar Ercan Tuci ve Emrah Budak ile gizli tank Lice2019un beyanlar ile katld 3 etkinlikle, Nazlerin örgüt üyesi olmak suçundan 7 yl 6 ay ile 15 yla kadar hapis cezasyla cezalandrlmas istedi. Savc, ayrca Nazlerin tutukluluk halinin devamna karar verilmesi talebinde bulundu.

UYDURULMU DELLLER VAR

Savcnn esas hakkndaki mütalaasna kar süre talebinde bulunan Nazlerin avukat müvekkillerinin tutukluluuna neden olan tank beyanlarnn usule uygun alnmadn iddia ederek mahkemenin avukatlarn hazr olmad tarihlerde tank ifadelerini almasn ise adil yarglama hakknn ihlali olduunu bildirdi. Siyasi saiklerle yarglamann yapldn belirten Avukat Kayym atamalarna ilikin olarak uydurulmu deliller var. Soruturma aamasnda hiçbir talebimiz kabul edilmedi. Müvekkillerin salk raporlar hayati risk tadn gösteriyor. Tahliyesini talep ediyoruz dedi.

Nazlerin hastalklarna dikkat çeken avukatlar, salgn ve cezaevinde tedavisinin yaplamad nedeniyle derhal tahliye edilmesini istedi. Savcnn esas hakkndaki mütalaasn kabul etmeyen Nazler, salk sorunlarna ilikin raporlarn mahkemeye sunduunu belirterek, tahliye talebinde bulundu.

TAHLYE KARARI

Verilen arann ardndan mahkeme heyeti, delillerin toplanm olmas, tutuklulukta geçirilen süre, salk raporlar ve kaçma üphesinin olmad gerekçesiyle Nazlerin tahliyesine karar verdi. Ayrca yurt dna çk yasa konulan Nazlerin kovuturma süresi boyunca yapaca tüm adres deiikliklerinin bildirilmesi kararlatrlarak, duruma 14 Aralka ertelendi.

Ana Sayfaya Git