Görüş Bildir

Nazlıer tahliye edildi

Yerine kayyım atanmasının ardından tutuklanan Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer tahliye edildi.

Nazlıer tahliye edildi

Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanmasının ardından tutuklanan Diyarbakır Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer hakkında, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması görüldü. Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, ilk celsede HDP’li milletvekilleri ve mahkeme heyeti arasında yaşanan gerginlik nedeniyle kapalı görüldü. Nazlıer, tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Avukatları Resul Tamur, Diyar Çetedir ve Baver Mızrak ise duruşmada hazır bulundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Duruşmada, gizli tanık “Lice2019” ve tanık Emrah Budak’ın beyanlarının alınmış olduğu belirtildi. Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, tanıklar Ercan Tuci ve Emrah Budak ile gizli tanık “Lice2019”un beyanları ile katıldığı 3 etkinlikle, Nazlıer'in "örgüt üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay ile 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istedi. Savcı, ayrıca Nazlıer'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

‘UYDURULMUŞ DELİLLER VAR’

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı süre talebinde bulunan Nazlıer’in avukatı müvekkillerinin tutukluluğuna neden olan tanık beyanlarının usule uygun alınmadığını iddia ederek mahkemenin avukatların hazır olmadığı tarihlerde tanık ifadelerini almasını ise adil yargılama hakkının ihlali olduğunu bildirdi. Siyasi saiklerle yargılamanın yapıldığını belirten Avukat “Kayyım atamalarına ilişkin olarak uydurulmuş deliller var. Soruşturma aşamasında hiçbir talebimiz kabul edilmedi. Müvekkillerin sağlık raporları hayati risk taşıdığını gösteriyor. Tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Nazlıer’in hastalıklarına dikkat çeken avukatlar, salgın ve cezaevinde tedavisinin yapılamadığı nedeniyle derhal tahliye edilmesini istedi. Savcının esas hakkındaki mütalaasını kabul etmeyen Nazlıer, sağlık sorunlarına ilişkin raporlarını mahkemeye sunduğunu belirterek, tahliye talebinde bulundu.

TAHLİYE KARARI

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçirilen süre, sağlık raporları ve kaçma şüphesinin olmadığı gerekçesiyle Nazlıer'in tahliyesine karar verdi. Ayrıca yurt dışına çıkış yasağı konulan Nazlıer’in kovuşturma süresi boyunca yapacağı tüm adres değişikliklerinin bildirilmesi kararlaştırılarak, duruşma 14 Aralık'a ertelendi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi