Ne yüzle geldiniz?

Önce HDP İl Yönetimini ardından evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden CHP'lilere tepki geldi. Anneler "ne yüzle geldiniz" deyip, gitmelerini istedi.

Haberler 15.09.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özer ve beraberindeki parti üyeleri, ilk önce HDP il bakanln ziyaret edip daha sonra HDP il binas önünde bir yl akn süredir evlat nöbetinde bulunan ailelerle görümek isteyince, tepkiyle karland. Aileler, CHPli heyete kendilerinden önce HDPyi ziyaret etmesine tepki gösterip, ne yüzle geldiniz diye çktlar.

CHPDEN HDPYE ZYARET

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019dan beri farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde evlat nöbetine balayan ailelerin eylemi 376nc gününde devam ederken CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özer ve beraberindekiler HDPye ziyarette bulundu. Özer ve beraberindekiler, HDP ziyaretinin ardndan parti binas önünde 1 yl akn süredir evlat nöbetinde bulunan aileleri ziyaret etti. Aileler, CHPli heyete kendilerinden önce HDPyi ziyaret ettikleri dolaysyla tepki gösterdi.

ALELER TEPK GÖSTERNCE

Ziyaret öncesi açklamada bulunan ailelerden baba Süleyman Aydn, CHPlilerin önce HDPye gittiklerini buradan izin aldktan sonra gelip aileleri ziyaret edeceklerini belirterek, CHPlilerin 1 yldr kendilerini ziyarete gelmediini bugün de gelmelerini istemediklerini söyledi.

Ailelerin tepkileri üzerine CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özer ve beraberindeki parti üyeleri HDP il binasndan çktndan sonra youn güvenlik önlemleri altnda evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti. Ziyaret srasndan aileler, CHP l Bakan Gönül Özere 1 yldan bu yana eylemde olduklarn ve çocuklarn HDPden istediklerini ifade ederek, çocuklarn HDPliler tarafndan daa kaçrldn CHPlilerin de bildiini kaydetti.

ÖZER ANNELER ANLIYORUM

Yaplan ziyaret ardndan açklamada bulunan CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özer, Onlar dinledim ailelerin acsn anlyorum. çünkü ben de bir anneyim. Umudum tez zamanda ailelerin çocuklarna kavumasdr. HDPlilerle diyalog için bizler de her zaman aileler için hazrz dedi. Yaplan konumann ardndan Özer ve beraberindekiler bölgeden ayrld.

LETM FAKÜLTESN OKUYACAKTI

Daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan anne mmihan Nilifrka, evladnn kaçrlmadan önce Ege Üniversitesi letiim Fakültesinde okuduunu ve muhabir olma hayali kurduunu söyledi.

Nilifrka, sonuna kadar eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn belirterek, öyle konutu:

Dada bir çocuk kalmayana kadar eylemimize devam edeceiz. Olumun üniversiteden mezun olmasna iki ay kalmt. Elinden kalemi aldlar, olumu daa kaçrdlar. Olum dünyaya haber yapacakt. Dünyaya hayrl bir evlat olacakt. HDP olumu daa kaçrd.

Oluna seslenen Nilifrka,Olum beni duyuyorsan, görüyorsan gel teslim ol. Türkiyemiz, devletimiz güçlüdür. Devletimiz arkamzdadr. Gel devlete adalete teslim ol.

KÜRTLERN çOCUKLARI DADA

6 yl önce stanbuldan 14 yanda kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan baba evket Bingöl ise HDPden bir yldr çocuklarnn kaçrlmasyla ilgili açklama yaplmadn belirtti.

HDPli milletvekillerinin kendilerini görmezden geldiini dile getiren Bingöl, unlar kaydetti:

çocuklarmz götürmü dada ölüme terk etmi. Bizi de burada ölüme terk etmiler. Kürtlerin kan üzerinde rant kuruyorsun. Cebine para alyorsun. Ondan sonra çkacaksn yok ben Kurdistan kuracam diyorsun. 41 yldr sen (HDP) Kürtlere ne yaptn? 41 yldr sen Kürtlerin kan üzerinde rant oynuyorsun. Kürtlerin çocuklarn alp götürüyorsun dada, maaralarda ölüme terk ediyorsunuz.

Olunun güvenlik güçlerine teslim olmas için çarda bulunan Bingöl, Tuncay olum 378 gündür bunlarn (HDP) kaplarnda oturuyoruz. Olum eer sen beni duyuyorsan, görüyorsan kaç Türk askerini, polisini nerede görüyorsan kaç teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git