Nerdeysen gel oğlum

Şırnak Güçlükonak'tan oğlu Ramazan Eliçümüş için gelen Mehmet Halil Eliçümüş, "Neredeyse gelsin. Oğluma çağrı yapmak için buraya geldim. Biz çok üzülüyoruz. Kimsemiz yok. Annesi de perişan durumda. 11 çocuğum var. Tek erkek Ramazan" dedi. Adıyaman'dan oğlu Şükrü için gelen anne Saadet Kartal "Evladım gelinceye kadar buradayım, hiçbir yere ayrılmıyorum. Oğlumu HDP'den istiyorum. HDP oğlumu nasıl götürmüşse öyle de getirsinler" derken, Oğlu Ramazan için gelen anne Bedriye Topaloğlu "Benim oğlumu kandırdılar, evladım o yolun yolcusu değildi" dedi.

Haberler 29.02.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aile says, 180nci günde geçen yl Kurban Bayramndan sonra ortadan kaybolan olu Ramazan Eliçümü (19) için rnaktan gelen Mehmet Halil Eliçümü, Adyamann Kahta ilçesinden olu ükrü için gelen anne Saadet Kartal ile ayn ilden olu Ramazan için gelen anne Bedriye Topalolu da oturma eylemine dahil oldu. Aile says 105e yükseldi.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

11 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin ve ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekinin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 11i evlatlarna kavutu. Hacire Akarn dndaki 10 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

NEREDEYSE GELSN

rnak Güçlükonaktan olu Ramazan Eliçümü için gelen Mehmet Halil Eliçümü, Köydeydi. Askerde sknt çekmesin gurbete alsn diye stanbula gönderdik. 6 ay stanbulda kald. Geçen yl Kurban Bayramnda izne geldi. Bayramdan sonra gidi o gidi. Bir daha haber alamadk. HDPye sorduk. Haberimiz yok dediler. Neredeyse gelsin. Oluma çar yapmak için buraya geldim. Biz çok üzülüyoruz. Kimsemiz yok. Annesi de perian durumda. 11 çocuum var. Tek erkek Ramazan dedi.

ADIYIMANDAN GELEN ALELER

Adyamann Kahta ilçesinden olu ükrü için gelen anne Saadet Kartal ile ayn ilden olu Ramazan için gelen anne Bedriye Topalolu da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Saadet Kartal, yapt açklamada, olunun üniversite eitimi gördüü srada kandrlp daa götürüldüünü, 6 yldr olundan haber alamadn söyledi.

Kartal, Olum evli 2 çocuu var. Olumu istiyorum gelsin. çocuklar, babasn bekliyor. Seninkiler sen saken yetim kalmasnlar. Gel olum. dedi.

Olunun hasretinden uyumadn belirten Kartal, Evladm gelinceye kadar buradaym, hiçbir yere ayrlmyorum. Olumu HDPden istiyorum. HDP olumu nasl götürmüse öyle de getirsin. diye konutu.

Kartal, olu ükrünün evin en büyüü olduunu ve ailenin geçimini saladn dile getirdi.

Olu Ramazan için gelen anne Bedriye Topalolu da olunun 9 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü belirtti.

Einin kanser, kendisinin de eker hastas olduunu ifade eden Topalolu, unlar kaydetti:

Evlat acs çok zordur. Allah rzas için çocuumu gönderin. Benim olumu kandrdlar, evladm o yolun yolcusu deildi. naatçyd, fakirdik, çocuklarm pamua götürüyordum, bu nedenle okutamadm. Olumu HDPden istiyorum. çünkü HDPden baka kim kandrr bu çocuklar? Bir tek onlar kandryor.

Olu için oturma eylemini sürdüreceini vurgulayan Topalolu, Olum Allah rzas için ben ölmeden gel. Gözüm açk gitmesin. Gece gündüz senin için alyorum. Gözlerim görmüyor. Doktor, göz pnarlarmn kuruduunu söylüyor. Devlet sana bir ey etmez. Devlet, babamzdr sana yardm eder. dedi.

ALLAH ONLARA DA YAATSIN BU ACIYI

Vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan oullar Müslüm için Gaziantepten ei evket Altnda birlikte HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine katlan Songül Altnda, Bugün çok içimiz yand. çok üzüldük. 33 askerimiz ehit oldu. Yazk. Ne istiyorlar bu askerlerden ? Bu ana kuzularndan ne istiyorlar ? Bunlara sevinen vicdanszlar varm. Allah onlara da yaatsn bu acy. Onlarn da cieri yansn. ehitler ölmez vatan bölünmez diye konutu.

HDP OLUMU DAA GÖNDERD

Annelerden Saliha Mert, einden ayrldktan sonra yaad stanbuldan babaevi Bitlise döndüünü ancak olunun orada kaldn söyledi.

Olunun HDPliler tarafndan kandrldn belirten Mert, HDP olumu gönderdi, baka kim gönderebilir ki? Olum onlarn elindeydi. HDPye çalan gençler olumu gönderdiler. dedi.

Olu için eylemi sürdüreceini dile getiren Mert, ömrü yettii sürece HDP il binas önünden ayrlmayacan kaydetti.

Mert, dlibde rejim unsurlarnn saldrs sonucu 33 askerin ehit olmasna ilikin tepkisini dile getirerek, çok ac. ehit annelerinin yerine kendimi koyuyorum daha da kötü oluyorum, balar sa olsun. Rabbim onlara sabr versin. Devletimizin ba sa olsun. ehit annelerinin yanndayz. çok ac bir ey. Bugün çok üzgünüz, acmz çok fazla. Her ehit içime bir ate düürüyor. eklinde konutu.

Nideden aabeyi Tuncay Ouz için gelen Raife Tadelen de annesinin hasta olmas dolaysyla eyleme kendisinin katldn anlatt.

Aabeyim zararsz biriydi, kandrld. Zorla daa kaçrld. diyen Tadelen, çocuklar HDPnin araclyla kaçrlyorlar. HDP aabeyimi getirsin. PKK ile iletiimdeler, çocuklar daa kaçran onlar. Aabeyimi istiyorum. Onu çok seviyorum, çok özledim. Onu burada bekliyorum. Buradan gitmiyorum. ifadelerini kulland.

dlibdeki saldrya tepki gösteren Tadelen, Bugün acmz büyük, ehitlerimiz var. Allah ailelerine sabr versin. Devletimizin, milletimizin ba sa olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git