New York'ta mahkeme Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası verdi

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve bunlarla ilintili suçlardan New York’ta tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 17.05.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

New Yorkta Türkiye saati ile 17:00de balayan davaya bakan Yargç Richard Berman, Hakan Atillaya 32 ay hapis cezas verdiini açklad ve Atillann hapiste geçirdii 14 ayn da 32 aylk ceza içinde göz önüne alnacan belirtti.

Yargç Berman ayrca, Atillanin cezasnn geri kalan bölümünü Connecticut eyaletine bal Danbury kentindeki federal cezaevinde gecireceini söyledi.

CEZA TATMN EDCYM

Mahkeme salonundan çkta gazetecilerin sorularn yantlayan savunma ekibi üyeleri Cathy Fleming ve Victor Rocco, verilen cezann tatmin edici olduunu, ancak, temyize bavuracaklarn söyledi.

Halkbank avukatlarndan Halil Uzun salondan çkta gazetecilere, Bu çkan sonuçtan direkt memnun olduumu söyleyemem; ama, ikayetçi deiliz. Bu bizim dier süreçlerimizi takip etmemiz için yeterli süre diye düünüyorum dedi.

Bir soru üzerine, Hakim Bermann durumada normal yönergelere (guidelines) bal kalmadn belirten Uzun, Onu takip etmi olsayd, kendi hesaplamasna göre, yaklak bir 10 yllk ceza öngörmesi mümkündü. Dier faktörleri gözönüne alarak, hakim normal yönergelerin altnda bir ceza takdir etti dedi.

Ana Sayfaya Git