Newroz'a özgürlük!

‘Açlıktan insanların intihar etmediği, eşit ve insanca bir yaşamın tesis edildiği sömürünün olmadığı bir dünya talebimizi yeniden haykıracağız.'

Haberler 12.03.2020 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl yüz binlerce kiinin katldi Diyarbakr Newrozu program netleti. Demokrasi, Adalet ve Özgürlük iaryla duzenlenecek olan Newroz 2020 program HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Kurdistani ttifak partilerinin katlm ile açkland.

21 Martta Diyarbakrdaki Newroz Parknda yaplmas planlanan kutlamalara ilikin açklama yapmak üzere Sur ilçesindeki bir otelde bir araya gelen siyasi parti ve kurumlar adna açklama Türkçe ve Kürtçe ortak açklama yapld. Türkçe açklamay Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Berdan Oztürk okudu.

Kürdistan corafyas, binlerce yldr bütün sava, kym ve göçlere ramen bereketli topraklar sayesinde halklara, inançlara ve kültürlere ev sahiplii yapm kadim bir corafyadr. Bu corafyann en kadim halklarndanbiri olan Kürt halk, asrlardr komu halklarla bar içinde yaamasn bilmi, kimsenin diline, kültürüne, toprana göz dikmemi ve yaamn onurlu bir ekilde sürdürmütür ifadeleriyle açklamaya balayan Öztürk, bu topraklarn tarihinin bir tarafnda zulüm ve kymlar öbür tarafnda zulme kar bir direni gelenei olduunu belirtti

Kürt milleti zalime kar direnite bu topraklarn öncü güçlerinden biri olmu, bin yllardan beridir zalim Dehaklara kar direnen binlerce Kaway barndan çkarmtr diyen Öztürk, Kürt halknn bin yllardan bu yana direnii yeniden büyütmek için her yl Mart aynn 21ini baharn, yeniden douun, yenilenmenin, direniin ve umudun bayram olarak kutladn hatrlatt.

NEWROZ KÜRT HALKI çN HEM DRENMENN HEM ARINMANIN SEMBOLÜ

Newroz atei, binlerce yldr Kürt halk için hem direnmenin hem de arnmann sembolü haline gelmitir diyen Berdan Öztürk, açklamann devamnda unlar dile getirdi: Savalara, ölümlere, zulüm, bask, inkr, imha ve tutuklamalara kar bu yl Kürt Milleti yeniden barn, kardeliin, özgürlük ve eitliin sesi ve soluu olmak için meydanlara, sokaklara ve alanlara inecek. Kendi taleplerini ve nasl bir yaam kurmak istediini ve mücadele kararlln yeniden dünyaya duyuracak ve milyonlarca kiinin ayn anda etrafnda halaya durduu Newroz ateini harlayacak ve gürletirecek. Amedten Mahabada, Hewlrden Kobanye kadar Kürtler komu halklarla birlikte dayatlan tekçilie kar eitliin, özgürlüün ve çok sesliliin imkansz olmadn yeniden haykracak.

Ana Sayfaya Git