Nihayet ışığa kavuştular?

Diyarbakır'da iki kızıyla yaşam mücadelesi veren ve 8 ay önce faturayı ödeyemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesilen Fatma Aslan'ın yaşadığı eve yeniden elektrik verildi. 10 yaşındaki kızı Ece Dilek ve 5 yaşındaki Beren ile 8 aydır elektriği olmayan evde yaşayan Fatma Aslan, 3 yıl önce eşinin kendilerini terk etmesi nedeniyle maddi imkansızlıklar yaşadığını belirtti.

Haberler 03.08.2019 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinde yaayan ve 3 yl önce ei tarafndan terk edilen Fatma Aslan, kzlar Ece Dilek ve Beren ile birlikte zor günler geçirmeye balad. Elektrik faturalarn ödeyemeyen ailenin yaad evin elektrii ise yaklak 8 ay önce kesildi. Bunun üzerine Fatma Aslan, evin elektrik ihtiyacnn bir ksmn komudan çekilen seyyar kablo ile ksmen karlamaya balad. Bu yl ilkokul 5inci snfa balayacak olan Ece Dilek ise daha önce tek hayalinin evlerine elektrik çekilmesi olduunu söylemiti. Ailenin dramn ortaya çkaran haber üzerine harekete geçen Elektrik Datm Anonim irketince (DEDA) ailenin evine elektrik verdi.

ALE BUNDAN SONRA ELEKTRK KONUSUNDA SIKINTI YAAMAYACAK

Dicle Elektrik Anonim irketi Müteri Memnuniyeti Yöneticisi Serdar Demircan, Aslan ailesin yaadklarn DHAnn yapt haberle örenmesi üzerine hareket geçtiklerini belirterek, Aile ile iletiime geçtik. Enerjinin açlmasn hemen saladk. O anda da gelip bir durum tespitinde bulunduk. Ailenin maddi durumu kötü. Zor artlar altnda yayorlar. Borç konusunda Dicle Elektrik olarak elimizden geleni yapacaz. Aile bundan sonra elektrik konusunda sknt yaamayacak. Biz Dicle Elektrik olarak, elimizden geleni yapacaz. Bundan sonra elektriinin kesilmesi bizden kaynakl olmayacak. Durum tespitine geldiimiz zaman aydnlatma armatürlerinin de olmadn gördük. Birkaç tane ampul de aldk. Dicle Elektrik olarak böyle madur ailelerin yannda olmaya devam edeceiz dedi.

ANNEM ARTIK BZE KEK YAPABLECEK

Elektrikleri geldii için çok sevinçli olduklarn dile getiren Ece Dilek Aslan ise, unlar söyledi:

Her ey için çok teekkür ederim. Dün akam evimize elektrik geldii zaman çok sevindik. Annem karanlkta bulak ykyordu. Ben 7 ay boyunca televizyon nda ödev yaptm. Annem çok zorluk çekiyordu yemek yaparken. Bazen aydnlk olduu için akam yemeini saat 16.00da yapyordu. Mutfakta hiçbir ey yapamyordu. Dün elektriimiz geldii zaman kardeime, Artk annem bize kek yapabilecek dedim. Biz artk kendi evimizde du alabileceiz. Scak suyumuz da var. Elektrik olmad için çamarlar alt komuya götürürken merdivenden dütüm, kolum 3 yerden krld. Artk annem çamarlar evde ykayabilirler. çünkü banyomuzda artk k var.

Ana Sayfaya Git