Nikah masasına otururken alındı

İddiaya göre ihbar üzerine 14 yaşındaki kızın düğün yaptığı salonu basan polis ekipleri, son anda evlenmekten kurtarırken, damat ve kızın annesi ile babası gözaltına alındı.

Haberler 07.09.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde, önceki gece evlendirilmek istenen 14 yandaki B.S., ihbar üzerine polisin düün salonuna düzenledii operasyonla, evlenmelerine izin vermezken, Damat A.Y. (21) ile gelinin anne ve babas gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüü çocuk ubesi ekipleri, merkez Yeniehir ilçesindeki bir düün salonunda önceki akam saatlerinde iddiaya göre 14 yanda olan B.S. adl kz çocuunun evlendirildii ihbar üzerine harekete geçti.

GELNLK HALYLE ALINDI

Cumhuriyet Basavclndan alnan izinle düün salonuna operasyon düzenlendi. Kendisinden 7 ya büyük 21 yandaki A.Y ile evlendirilmek üzereyken, düün salonundan alnan B.S., çocuk ube Müdürlüüne götürüldü. Damat A.Y. ile birlikte gelinin anne ve babas da gözaltna alnd. B.S.nin avukat ve uzman pedagog eliinde ifadesi alnd.

KORUMA ALTINA ALINDI

14 yandaki gelin B.S., ilemlerin ardndan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce koruma altna alnd. Polise ihbarn kna gecesi öncesi yapld, polisin kna gecesinin yapld yere giderek aileyi uyard ve gelini aabeyine teslim ettii, ancak çocuk gelin için düün yaplmas üzerine olay takip eden polisin bu kez küçük gelini, düüne operasyon düzenleyerek kurtard ortaya çkt.

SAVCILIK SORUTURMASI

Öte yandan savclk düün ile ilgili tüm materyallere el koyarak inceleme balatt. Güvenlik kameras görüntülerine yansyan düünde 14 yandaki gelin ile 21 yandaki damat davetlilerin alklar arasnda salona giriyor. Salona giren gelin ve damat daha sonra davetlilerle birlikte halay çekiyor.

NTHAR ETMEK STED

Öte yandan, Batmanda genç bir kz iddiaya göre istemedii kiiyle evlendirilmek istendii için Dicle Nehrine girerek canna kymak istedi. Genç kz fark eden bir vatanda son anda nehre atlayarak kz boulmaktan kurtard.

Edinilen bilgilere göre, 19 yandaki genç kz F.D. sevdii ile deil bakasyla evlendirilmek istendi. Bakasyla evlenmek istemeyen genç kz Batman Hasankeyf minibüsüne binerek merkeze bal Klç köyünde inip burada Dicle Nehrine girerek canna kymak istedi. Klç köyü sakinlerinden Enes Yldz o srada balk tutarken canna kymak isteyen kz fark etti. Can pahasna kz kurtaran Enes Yldz kz Suçeken Jandarma Karakoluna teslim etti. Karakolda ifadesi alnan kz daha sonra ailesine teslim edildi.

BR CAN KURTARDIIM çN

Canna kymak isteyen kz kurtaran Enes Yldz, Dicle Nehri kenarnda balk yakalyordum. Kzn geldiini gördüm. Ancak intihar edeceini düünmedim. Kz çrpnrken intihar ettiini fark ettim. Bende koarak onu kurtardm ve jandarmay aradm. Benim yerimde kim olsa ayn eyi yapard. Bir can kurtardm için mutluyum. Kz ifadesinde jandarmaya, sevdiine verilmedii ve bakasyla evlendirilmek istedii için canna kymak istediini söylemi dedi.

Ana Sayfaya Git