Nikah masasına otururken alındı

İddiaya göre ihbar üzerine 14 yaşındaki kızın düğün yaptığı salonu basan polis ekipleri, son anda evlenmekten kurtarırken, damat ve kızın annesi ile babası gözaltına alındı.

Nikah masasına otururken alındı

Merkez Yenişehir ilçesinde, önceki gece evlendirilmek istenen 14 yaşındaki B.S., ihbar üzerine polisin düğün salonuna düzenlediği operasyonla, evlenmelerine izin vermezken, Damat A.Y. (21) ile gelinin anne ve babası gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, merkez Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda önceki akşam saatlerinde iddiaya göre 14 yaşında olan B.S. adlı kız çocuğunun evlendirildiği ihbarı üzerine harekete geçti.

GELİNLİK HALİYLE ALINDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle düğün salonuna operasyon düzenlendi. Kendisinden 7 yaş büyük 21 yaşındaki A.Y ile evlendirilmek üzereyken, düğün salonundan alınan B.S., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Damat A.Y. ile birlikte gelinin anne ve babası da gözaltına alındı. B.S.'nin avukat ve uzman pedagog eşliğinde ifadesi alındı.

KORUMA ALTINA ALINDI

14 yaşındaki gelin B.S., işlemlerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı. Polise ihbarın kına gecesi öncesi yapıldığı, polisin kına gecesinin yapıldığı yere giderek aileyi uyardığı ve gelini ağabeyine teslim ettiği, ancak çocuk gelin için düğün yapılması üzerine olayı takip eden polisin bu kez küçük gelini, düğüne operasyon düzenleyerek kurtardığı ortaya çıktı.

SAVCILIK SORUŞTURMASI

Öte yandan savcılık düğün ile ilgili tüm materyallere el koyarak inceleme başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan düğünde 14 yaşındaki gelin ile 21 yaşındaki damat davetlilerin alkışları arasında salona giriyor. Salona giren gelin ve damat daha sonra davetlilerle birlikte halay çekiyor.

İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

Öte yandan, Batman’da genç bir kız iddiaya göre istemediği kişiyle evlendirilmek istendiği için Dicle Nehrine girerek canına kıymak istedi. Genç kızı fark eden bir vatandaş son anda nehre atlayarak kızı boğulmaktan kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, 19 yaşındaki genç kız F.D. sevdiği ile değil başkasıyla evlendirilmek istendi. Başkasıyla evlenmek istemeyen genç kız Batman Hasankeyf minibüsüne binerek merkeze bağlı Kılıç köyünde inip burada Dicle Nehri’ne girerek canına kıymak istedi. Kılıç köyü sakinlerinden Enes Yıldız o sırada balık tutarken canına kıymak isteyen kızı fark etti. Canı pahasına kızı kurtaran Enes Yıldız kızı Suçeken Jandarma Karakoluna teslim etti. Karakolda ifadesi alınan kız daha sonra ailesine teslim edildi.

BİR CAN KURTARDIĞIM İÇİN

Canına kıymak isteyen kızı kurtaran Enes Yıldız, “Dicle Nehri kenarında balık yakalıyordum. Kızın geldiğini gördüm. Ancak intihar edeceğini düşünmedim. Kız çırpınırken intihar ettiğini fark ettim. Bende koşarak onu kurtardım ve jandarmayı aradım. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Bir can kurtardığım için mutluyum. Kız ifadesinde jandarmaya, sevdiğine verilmediği ve başkasıyla evlendirilmek istediği için canına kıymak istediğini söylemiş” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz