Nimetullah Hocaefendi son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede Hakk'a yürüyen Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 02.08.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

90 yanda Hakka yürüyen Nimetullah Hocaefendinin Cenaze Namaz kindi Namazn müteakiben Fatih Camisinde klnd. Merhumun naa, einin medfun bulunduu Eyp Sultan Kabristanlna götürüldü. Sevenleri ve yaknlar Nimetullah Hocaefendiyi tekbirler ve dualarla son yolculuuna uurlad.

Birçok Allah dostuna hizmet etmiti

Yüce dinimiz slam yaymak için özellikle Japonyada büyük mücadeleler veren merhum Nimetullah Halil brahim Yurt Hocaefendi 1931de Amasyann Taova ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yalarda babas ile birlikte limlerin ve riflerin sohbetlerine katld, Mahmud Sami Ramazanolu, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Zahid Kotku Hazretleri gibi dönemin büyük Allah dostlarna hizmet etti. 1955 ylnda Sultanahmet Camisinde müezzinlik, Gönenli Mehmet Efendi ve Seyyid efik Arvas Hazretlerine imam vekillii vazifesini icra etti.

50den fazla ülkede slam tebli etti

Sultan II. Abdülhamid dönemini görmü birçok limden ders alan Nimetullah Hoca, slm tebli etmek için 50den fazla ülkeyi ziyaret etti. Teblileri neticesinde Avrupadaki yüzlerce insan slamla ereflendi. 1981 senesinde çin Halk Cumhuriyeti Devletinin izni ile çinde 20 bin Kurn- Kerm datt. Sibiryay ve çevresini 3 kere ziyaret etti, beyaz ihram ile -40 derecelere varan souklara göüs gerdi. Nimetullah Hocaefendi, 20 yl Japonyada bulundu ve ülkenin birçok noktasna giderek buralarda mescitler açt. Bu mescitleri birer slm medresesi haline getirdi. Binlerce Japonun slmla müerref olmasna vesile oldu.

Ana Sayfaya Git