Noam Chomsky HDP'nin davetini redetti

Chomsky, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın yaptığı "Cizre'ye gelin" davetini reddetti. Chomsky'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önceden Türkiye'ye davet etmişti

Haberler 16.01.2016 - 21:51 Son Güncelleme : 16.01.2016 - 21:51

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Chomskyye bir mektup yazarak ünlü muhalif akademisyeni Türkiyeye davet etmişti. Mektupta Şırnak Milletvekiliolarak sizi bölgedeki gelişmelere tanıklık edebilmeniz ve dayanışmayı güçlendirebilmemiz için davet etmek istiyorum ifadelerini kullanmıştı. Sarıyıldızın ünlü dilbilimci ve filozof Noam Chomskyye yaptığı Cizreye gelin davetine yanıt geldi. Chomsky, Şu an için koşullar bu ziyareti imkansız kılmakta dedi. Chomskyyi Erdoğan da daha önceden Türkiyeye davet etmişti.

Düşünür Noam Chomskynin Falsal Sarıyıldıza verdiği yanıt şöyle:

Sevgili Sarıyıldız,

BİRKAç KEZ ORADA BULUNDUM

Türkiyenin Güneydoğusuna nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Bir ihtimal bildiğiniz üzere, bölgedeki sert ve yer yer çok vahşileşebilen baskıyı gözlemlemek amacıyla birkaç defa orada bulundum.

ŞU AN KOŞULLAR BU ZİYARETİ İMKANSIZ KILIYOR

Ziyaretimi yinelemem için yaptığınız davet için müteşekkirim, fakat korkarım ki şu an için koşullar bu ziyareti imkansız kılmakta.

GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYORUM

Lakin gelişmeleri yakından takip etmekteyim ve burada yapılabilecek her şeyi yapıyorum. Umut ediyorum ki, şu anki çok tehlikeli gidişat bir an önce ve daha fazla zarara sebep olmadan tersine çevrilebilsin. Noam Chomsky

Ana Sayfaya Git