Noam Chomsky HDP'nin davetini redetti

Chomsky, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın yaptığı "Cizre'ye gelin" davetini reddetti. Chomsky'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önceden Türkiye'ye davet etmişti

 Noam Chomsky HDP'nin davetini redetti

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Chomsky'ye bir mektup yazarak ünlü muhalif akademisyeni Türkiye'ye davet etmişti. Mektupta " Şırnak Milletvekiliolarak sizi bölgedeki gelişmelere tanıklık edebilmeniz ve dayanışmayı güçlendirebilmemiz için davet etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Sarıyıldız'ın ünlü dilbilimci ve filozof Noam Chomsky'ye yaptığı "Cizre'ye gelin" davetine yanıt geldi. Chomsky, "Şu an için koşullar bu ziyareti imkansız kılmakta" dedi. Chomsky'yi Erdoğan da daha önceden Türkiye'ye davet etmişti.

Düşünür Noam Chomsky'nin Falsal Sarıyıldız'a verdiği yanıt şöyle:

"Sevgili Sarıyıldız,

"BİRKAÇ KEZ ORADA BULUNDUM"

Türkiye'nin Güneydoğusu'na nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. Bir ihtimal bildiğiniz üzere, bölgedeki sert ve yer yer çok vahşileşebilen baskıyı gözlemlemek amacıyla birkaç defa orada bulundum.

"ŞU AN KOŞULLAR BU ZİYARETİ İMKANSIZ KILIYOR"

Ziyaretimi yinelemem için yaptığınız davet için müteşekkirim, fakat korkarım ki şu an için koşullar bu ziyareti imkansız kılmakta.

"GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYORUM"

Lakin gelişmeleri yakından takip etmekteyim ve burada yapılabilecek her şeyi yapıyorum. Umut ediyorum ki, şu anki çok tehlikeli gidişat bir an önce ve daha fazla zarara sebep olmadan tersine çevrilebilsin. Noam Chomsky"

Kaynak: Diyarbakır Söz