Restoran ve cafeler ne zaman açılacak? 1 Haziran flaş kararı

Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplıca türü ne zaman açılacak sorusu kabine toplantısı sonrasında merakla aranıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan restoran kafelerin açılacağı tarih ile alakalı açıklama yaptı. Korona önlemleri kapsamında sosyal yakınlık olmaması bakımından cafe restoran gibi işletmeler kapatılmıştı. Düzenlenen toplantı akabinde açılacağı tarihler de belirlendi.

Haberler 29.05.2020 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Restoran, kafe, pastane, kraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplca türü ne zaman açlacak sorusu kabine toplants sonrasnda merakla aranyor. Cumhurbakan Erdoan restoran kafelerin açlaca tarih ile alakal açklama yapt. Korona önlemleri kapsamnda sosyal yaknlk olmamas bakmndan cafe restoran gibi iletmeler kapatlmt. Düzenlenen toplant akabinde açlaca tarihler de belirlendi.

Erdoan, 1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplca türü iletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00ye kadar hizmet vermeye balayacak dedi

Konumasnda plajlarn, milli parklarn ve bahçelerin de 1 Haziranda faaliyete geçebileceini kaydeden Erdoan, unlar kaydetti:

Turizm tesislerinin bünyesinde iletmeler saat snrlamasna tabi deildir. Yol güzergahlarndaki dinlenme tesisleri de 1 Haziranda hizmet vermeye devam edecek. Gelimelere göre kapsam ve saati ayrca deerlendireceiz.

Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziranda faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziranda açlyor. Hayvan sat yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziranda yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili snrlamalar kaldrlmtr.

Deniz turizmi balkçl ve tamacl ile ilgili snrlamalar belirlenen kurallar dahilinde kaldrlmtr. Sürücü ve benzeri kurslar 1 Hazirandan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kamplar, kraathaneler 1 Hazirandan itibaren belirlenen artlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir.

Açk havada konserler, yine saat 24.00 ile snrl olmak üzere balayabilecektir. Tüm bu hususlarla ilgili ayrntl açklamalar ilgili kurumlarmz kamuoyuyla paylaacaktr.

Ana Sayfaya Git