'Normalleşme': Salgın bitmeden olmaz

"Normalleşme" sürecinin ilk gününde iş yapamamaktan dert yanan Diyarbakır esnafı, yeteri destek alamadıkları için zor bir sürecin kendilerini beklediğini ve salgının tamamen sonlanmaması halinde "normalleşmenin" olmayacağına vurgu yaptı.

Haberler 02.06.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs (Kovid-19) salgnna kar alnan tedbirlerin gevetilmesi için devreye sokulan normalleme süreci bugün balad. çileri Bakanl da söz konusu normallemeye ilikin tüm illere genelge gönderdi. Genelgeye göre, 16 Marttan bu yana faaliyetlerine ara veren lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi ve lokaller 1 Haziran itibariyle her gün saat 22.00ye kadar hizmet verebilecek.

YERLER AçILDI

Diyarbakrda da, bir süredir kapal olan i yerlerinin bazlar normalleme kararyla birlikte bugün açld. Kentin en ilek yerlerinden olan Sur ilçesi ve Ofis semtinde de birçok cafe, kraathane ve lokanta, salgna riskinin devam etmesi nedeniyle bir dizi önlemler alnarak faaliyete girdi. Fiziki mesafe kuralna uyulduu iyerlerinde, 2 metre aralkl masalar, 2 kiiyi geçmeyecek ekilde oturma düzeni, çalanlarn maske ve eldiven takma zorunluluu gibi yeni deiikler gözlemlendi.

NORMALLEME SALGIN BTERSE OLUR

yerlerini açan esnaflar, normalleme admlarn yeterli görmeyerek, i yapamamaktan dert yand. Haklarnda soruturma açlmas ya da iyerlerinin belediye tarafndan kapatlmas endiesiyle isimlerinin yazlmamasn isteyen esnaflar, salgn nedeniyle insanlarn i yerlerine uramaktan çekindiini belirterek, özellikle kraathanelerde oyun oynamann yasaklanmasn eskiye oranla bir durgunluu beraberinde getireceine dikkati çekti.

Salgn sürecinde kendilerine destek verilmediini vurgulayan esnaflardan birisi, letmelerde çalan personelleri de zor bir süreç bekliyor. Buradaki çou esnaf kirac, bu durgunlukla bu kira bedellerinin ödemeleri mümkün deil. yerlerimizi açmaktan memnunuz ancak salgn bitmezse hiçbir zaman normalleemeyiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git