"Nuh'un gemisi biyolojik çeşitliliğin bir sembolüdür"

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Kur'an-ı Kerim'de Nuh'un gemisinin Cudi'ye indiği belirtiliyor. İnsanlığın ikinci doğuşu olarak nitelenen bu olay, bütün canlı türlerinin ikinci doğuşu anlamına geliyor. Nuh'un gemisi biyolojik çeşitliliğin bir sembolüdür." dedi.

Haberler 12.09.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doa Koruma Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüünce bir otelde Ulusal Biyolojik çeitlilik Envanter ve zleme Projesi kapsamnda çaltay düzenlendi.

Vali Pehlivan, çaltayda yapt konumada, insanolu ile birlikte var olan milyonlarca canl türünün olduunu, yaplan aratrmalarda 20-30 milyon canl çeidinin var olduunun belirtildiini söyledi.

Aratrmaclarn sadece 7-8 milyonuna ulaldn aktaran Pehlivan, insanolunun doay kefinin henüz bitmediini, ülkede yaayan canl türlerinin tespit edilmesi ve bunun veri taban haline getirilmesi konusunun çok önemli olduunu belirtti.

Projenin bir örneinin rnakta olmasn önemsediklerini kaydeden Pehlivan, yaplan çalmalarn topland data hattnn Nuhun Gemisi olmasn da ayrca önemli bulduklarn dile getirdi.

Vali Pehlivan, öyle devam etti:

Nuhun gemisi biyolojik çeitliliin bir sembolüdür

Kuran- Kerimde Nuhun gemisinin Cudiye indii belirtiliyor. nsanln ikinci douu olarak nitelenen bu olay, bütün canl türlerinin ikinci douu anlamna geliyor. Nuhun gemisi biyolojik çeitliliin bir sembolüdür. Bu data hattnn Nuhun gemisi olarak adlandrlmas inallah bundan sonraki proje çalmalarn ilimiz açsndan ilavelere vesile olacaktr. Dileimiz ve isteimiz odur ki geminin karaya oturduu Sefine bölgesinde belki o geminin tekrar yaplmas, o günleri gösteren canlandrmalarn, yaplarn inas belki Doa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüünün orada bir birimi olabilir.

Kentin her geçen gün daha da güvenli hale geldiini ifade eden Pehlivan, bütün çalmalarn hem halkn hem de yaplacak bilimsel çalmalarn daha güvenli, huzurlu ve refah içerisinde yaplmas için olduunu sözlerine ekledi.

anlurfa Doa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü srafil Erdoan ise bakanlkça ülke genelinde eksik görülen biyolojik çeitliliin bertaraf edilmesi adna çalmalarn yapldn bildirdi.

Eroan, Türkiye genelinde bizimle beraber bu topraklarda yaayan ne tür canllarn yaadna dair çalmalar balad. Biz de artk elimizde bir veri taban olsun, nerede, hangi koordinatta, ne tür canllar bizimle yayor diye bu çalmay yürütüyoruz. Elde edilen bu çalmalarn verilerin tamam bakanlmz merkezinde bulunan Nuhun gemisi veri tabanna yükleniyor. diye konutu.

çaltaya, Vali Yardmcs Fatih zmir, rnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, Tarm ve Orman l Müdür Vekili Selman Demirel ve kurum müdürleri katld.

Ana Sayfaya Git