O iddia yalanlandı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, bazı basın yayın organlarında yer alan "Diyalize Bağlı Hasta Tutukluya Kaçak Elektrikten Hücre Cezası" başlıklı haberin asılsız olduğu bildirildi.

Haberler 27.12.2016 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Diyarbakr D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza nfaz Kurumunda yaplan genel arama esnasnda hükümlü C..nin bulunduu odada kaçak elektrik kullanldnn tespit edildii aktarlarak, unlar kaydedildi:

DSPLN SONUCU BR GÜN

Yaplan disiplin sorumas sonucu hükümlüye 1 gün süreyle hücreye koyma cezas verilmitir. nfaz hakimlii karar onam, hükümlü C.. bir üst mahkeme olan Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesine itiraz etmi ve karar kesinlemitir. Disiplin cezasnn infaz, yaplan muayene sonucunda doktor raporu ile 4 gün ertelenmi, hükümlü 4 gün sonra tekrar muayeneye çkarlm ve cezasnn 1 ay ertelenmesi yönünde rapor verilmitir. Basn-yayn organlarnda yer alan iddialar gerçei yanstmamaktadr, aslszdr.

VAN CEZAEVNDEK DDA

Buarada, Van M Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumuna nakil ilemleri esnasnda, Kelepçeli kadn tutsaklara cinsel saldr yapld yönündeki iddialara ilikin de açklama yapld. Açklamada, sevk esnasnda kadn hükümlü ve tutuklularn sürekli görevli askerlere laf atarak sözlü satat, jandarma görevlilerinin bu söylemlere kulak asmad ve sevk ilemlerinin sorunsuz yapld ifade edilen açklamada, tutuklu ve hükümlülerin jandarma görevlileri hakknda kurum idaresine sözlü ya da yazl olarak ikayette bulunmad aktarld.

Açklamada, unlar kaydedildi:

HAKARET SÖZ KONUSU DEL

Tutuklu ve hükümlüler kuruma 10.35te giri yapmaya balayp, aramalar Ceza nfaz Kurumlarnn Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Tüzükün 46. maddesi arama, güvenlik ve sayma uygun ekilde yaplmtr. Tutuklu ve hükümlülerin tüm ilemleri tamamlanarak saat 16.40da odalarna yerletirilmitir. Görevliler, tutuklu ve hükümlülere kar herhangi bir hakaret sözcüü ifade edecek ekilde hitap etmemitir. Saym için alt kata inmeleri gerektii hükümlü ve tutuklulara bildirilmi ve bütün uyarlara ramen hareket etmeyen hükümlü ve tutuklularn ellerinden tutulup kollarna girilerek alt kata indirilmi ve saym alnmtr.

Bu olaylar neticesinde darbedildiklerini iddia etmelerinden dolay aldrlan doktor raporunda darp ve cebir izine rastlanmamtr. Tutuklu ve hükümlüler kurum idaresi ile konutuktan sonra saymlarn sorunsuz ekilde alt katta vermektedirler. Ceza nfaz Kurumu açlmadan tüm odalarn temizlii yaplm ve odalarn kaloriferleri sorunsuz olarak çalmaktadr. Söz konusu haberler, kamuoyunda alg oluturmaya yönelik ve gerçek ddr.

Ana Sayfaya Git