O kötü imajı yıkman için!

Skandallarla gündeme gelen Diyarbakır'daki Hayvan Barınağıyla ilgili oluşan kötü imajı giderme adına, Büyükşehir Belediyesi "Hayvan Dostu Kent Amed" adıyla proje başlattı. Proje kapsamında şeprin belirli noktalarına sokak hayvanlarının su içebileceği ve beslenme ihtiyacını karşılayabileceği kaplar konuldu.

Haberler 09.08.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yolsuzluk, usulsüzlük ve keyfi uygulamlarla skca gündeme gelen ve son olarak yaanan ölümlerin yargya tand, Büyükehir Belediyesine ait Hayvan Barnayla ilgili kamuoyunda oluan, kötü imajn giderilmesi için Hayvan Dostu Kent Amed projesi hayata geçirildi. Proje kapsamnda sokak hayvanlarn su içebilecei ve beslenme ihtiyacn karlayabilecei kaplar ehrin çeitli bölgelerine brakld.

SOKAK HAYVANLARI çN

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl, balatt Hayvan Dostu Kent Amed projesi kapsamnda sokak hayvanlarnn su içebilecei ve beslenme ihtiyacn karlayabilecei daimi kaplar kentin farkl noktalarna konulmaya baland. Sur lçesi Benusen Parkna balatlan projeye Büyükehir Belediye Ebakan Dr. Selçuk Mzrakl, Sur Belediye Ebakan Filiz Buluttekin, Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakr Temsilci Sevgi Ekmekçiler, Büyükehir Belediyesi meclis üyeleri, genel sekreter yardmclar, daire bakanlar ve hayvanseverler katld. Proje kapsamnda sokak hayvanlar için kentin 110 farkl noktasna su kaplar braklacak. Proje, Diyarbakr Barosu ve HAYTAP ile birlikte yürütülecek.

Benusen Parkna braklan mama kaplarn yerinde inceleyen Ebakan Mzrakl ve beraberindekiler üzerinde Hayvan Dostu Kent Amed yazl tiörtler giydiler. Proje ile ilgili beraberindekilere bilgi veren Ebakan Mzrakl, parktaki güvercinlere yem att. Sokak hayvanlarnn bakm ve tedavisi yaplan Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenme çalmalarnn baladn belirten Ebakan Mzrakl, Eskisinden çok daha geni alanda, hayvan salna dönük olarak yaplabilecek muayenelerin yapld alanlara kadar, barnak alanlarna kadar hatta ksmen hayvanlarn elenebilecei içinde bir takm enstrümanlarn olabilecei ekilde ama ayn zamanda da özellikle hayvan dostlarnn oraya gittii zaman da özellikle meknsal olarak oldukça cazip bulabilecei bir auras olan bir yer çalmas balattk. Önümüzdeki yla bitirmi olacaz dedi.

Dakap Meydan ku seslerinin cvl cvl ötütüü bir yere dönsün

Ebakan Mzrakl ve beraberindekiler daha sonra eyh Sait Meydanna geçerek kular için yem braktlar. Meydana yem braktktan sonra ksa bir açklama yapan Ebakan Mzrakl, unlar söyledi: Bu dünya hepimizin, nsanlarn, hayvanlarn, börtü böcein, bütün canllarn. Bu dünyada herkesin hakk var her canlnn hakk var. Yaadmz dünyay bizden öncekiler, bütün canllara sayg göstererek bizlere braktlar. Bizler de bizden sonrakilere kar borçluyuz. Küçükte olsa bir ey yapmaya çalyoruz. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Dakap Meydan kularn uçutuu ku seslerinin cvl cvl ötütüü bir yere dönsün diyoruz. Canlansn, heyecanlasn umudunu yarna tasn. Onun için el ele verdik. Sizde bundan sonra buradan geçerken hayvanlarn için bir yudum su brakrsanz, bir tutam lokma brakrsanz büyük bir deer katm olursunuz. Hepinizi bekliyoruz.

Bir kap su da siz brakn

Sur Belediye Ebakan Filiz Buluttekin Herkesin yaam hakk olduu gibi hayvanlarn da yaam haklar var. Biz bunu yaptk devam sizlerde. Bir kap suda siz brakn buraya diye yurttalara çar bulundu. Balatlan projenin çok önemli olduunu vurgulayan HAYTAP temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, Projenin hayata geçirilmesi çok önemli. Bunun daha da yaygnlatrlmas gerekiyor. çünkü Diyarbakr yazn çok scak bir ehir, bir sürü hayvan var. O hayvanlarn hepsi bu suluklardan yararlanacaklar. çok güzel bir proje oldu. Büyükehir Belediyesine teekkür ediyoruz. Bu projenin daha da yaygnlatrlmasn talep ediyoruz diye konutu.

Kentin dört farkl noktasnda sokak hayvanlarna bakan ve Ebakan Mzraklnn kedi mamas hediye ettii esnaf Halit Yalçnkaya ise, Projeyi çok beendim, geç kalnm bir projeydi. Bu projenin devam etmesi gerekir, hayvanseverliin yaylmas lazm. Okullarda çocuklara hayvan sevgisi konusunda eitimler verilmeli. nsanlarn bu dünyadaki yaam hakk kadar hayvanlarn da yaam hakk vardr diyerek Büyükehir Belediyesine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git