O mağaralara layık değilsin!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 88 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi 170'inci günde de devam etti.

Haberler 20.02.2020 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 88 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi 170inci günde de devam etti. Anne Hatice LeventO talarn ve maaralarn içerisine layk deilsiniz. Ne olur gel, seni çok özledim kzm derken, Vatani görevi için usta birliine giderken 5 yl önce Tuncelinin Pülümür ilçesinde yol kesen teröristlerce kaçrlan oullar Müslüm (25) için Gaziantepten eiyle birlikte gelip oturma eylemi yapan Songül Altnda, eylemin sonuç verdiini ve çocuklarn geldiini belirterek, olununun da kurtulmasn istedi.

8 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda ve Melik Aslann olu Volkann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 8i evlatlarna kavutu. Hatice Ceylan, Halime Kadran ile Hüsniye- Hüseyin Kaya, Necla-Metin Açan, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftleri, Gevriye Ayhan ve Melik Aslan, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor. 88 aile, eylemini 171inci günde de sürdürdü.

OLUMUN HASRETNE ARTIK DAYANAMIYORUM

Vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan oullar Müslüm için Gaziantepten ei evket Altnda birlikte HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine katlan Songül Altnda, 5 yldr olunun peinde olunu belirterek, oturma eylemlerinin sonuç verdiini söyledi. Olunun hasretine artk dayanamadn ifade eden Altnda, unlar söyledi:

Olum vatani görevine giderken PKK olumu kaçrd, 5 yldr olumun peindeyiz. Olumu alamyoruz PKKdan, olumu istiyorum, PKKnn hiçbir hakk yok bu kadar uzun yl tutmaya. Versinler artk olumu, yeter. Olumu çok özledim, onun hasretine artk dayanamyorum. O zindanlarda kalmaya olum hak etmiyor, hiçbir suçu yok. Buradaki eylemimiz sonuç veriyor, çocuklar gelmeye balad. çok seviniyoruz, çok mutluyuz. nallah bizim evlatlarmz da gelir. Herkesi çaryorum, gelsinler, evladn istesinler, korkmasnlar. Evde kalmakla çocuklar gelmez. Önce inanmyorlard, imdi inansnlar. Ben de inanyorum oluma kavuacam, olum kendi çabasyla gelemez, Allah kurtarsn, devletimiz kurtarsn olumu inallah.

ANNELERN SESLEN

Souk havaya ramen bekleyiini sürdüren annelerden Hatice Levent, kz Fadime için oturma eyleminde yer aldn, 8 ailenin çocuklarna kavumasndan çok mutlu olduunu söyledi.

Kzna kavumay umut ettiini kaydeden Levent, Devletimiz arkamzda ve mücadelesi sonsuzdur. Yavrularmz artk gelsin. Gelen çocuklarn anne ve babalar çok mutlu. Anne ve babalarnza gelin. Bize ac çektirmeyin. O talarn ve maaralarn içerisine layk deilsiniz. Ne olur gel, seni çok özledim kzm. diye konutu.

Daa 4 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için oturma eylemine katlan baba Süleyman Aydn da 170inci günde oturma eylemini kararllkla sürdürdüklerini belirtti.

KAçANLARIN SAYISI ARTIYOR

PKKda büyük çözülme olduunu anlatan Aydn, son dönemlerde örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanlarn saysnn arttn ifade etti.

Oturma eylemi için HDPnin doru bir adres olduunu dile getiren Aydn, öyle devam etti:

çocuklarmz bizi gördükten sonra inallah devletimizin efkatli kollarna teslim olur. çocuklarmz inallah gelir, bu hasretlik biter ve evimize döneriz. 170 yl da geçse biz buradan kalkmayacaz. Hepimiz sadece çocuklarmz istiyoruz. çocuklarmz HDP daa gönderiyor. Dadakiler gelip bizim çocuklarmz götürmez. Onlarn temsilcileri de HDPdir. 170 gündür bizi görmemezlikten geliyorlar.

Oluna teslim olmas çarsnda bulunan Aydn, Sizi orada ölüme mahkum ediyorlar. Devletimize teslim olun, devletimiz de sizi bize kavuturuyor. Tek bir bayramz var o da Türkiye Cumhuriyeti bayradr. Bu bayran altnda doduk, bu bayran altnda öleceiz. Baka bayrak istemiyoruz. Olum artk gelsin ve bu hasretlik bitsin. ifadelerini kulland.

Daa 4 yl önce kaçrlan olu Erkana kavumak için stanbuldan gelen baba Fahrettin Akku ise evladna terör örgütü PKKdan kaçmas ve güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git