O ödenek nasıl gönderildi?

HDP'li Birlik'ten, Maliye Bakanı'na soru: 639 milyon ödenek Beytüşşebap'ta neden gönderildi?

Haberler 08.11.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP rnak Milletvekili Leyla Birlik, Maliye Bakan Naci Abaln yantlamas istemiyle TBMMye verdii önergede, Beytüebap Mal Müdürlüü adna gönderilen 639 milyon TLlik ödenek, Emniyet Müdürlüü adna açlan hesaba neden transfer edilmitir? Ödenek kim tarafndan ve ne için kullanlmak üzere rnakn Beytüebap ilçesine gönderilmitir? diye sordu.

HABER MERKEZ

HDP rnak Milletvekili Leyla Birlik, Maliye Bakan Naci Abaln yantlamas istemiyle yazl soru önergesi verdi. Birlik, Maliye Bakanlndan Beytüebap Mal Müdürlüüne 639 milyon lira gönderdiini, bu parann lçe Emniyet Müdürlüünde FETÖden aça alndktan sonra göreve dönen ve mutemet olan polis memuru Selahattin D. tarafndan yasalara aykr ekilde Emniyet Müdürlüü adna açlan baka bir hesaba aktarldn söyledi. Selahattin D.nin paray almak için rnak merkezdeki banka ubesine gittiini ve banka görevlilerinin, devasa miktardaki parann 17 bin nüfuslu Beytüebap gibi küçük bir ilçe için ödenek olarak ayrlmasndan üphelenmesi ve ilemi durdurarak Beytüebap Emniyet Müdürüne bilgi verildiini belirten HDPli Birlikn Bakandan yantlamasn istedii sorular öyle:

* Beytüebap Mal Müdürlüü adna gönderilen 639 milyon TLlik ödenek, Beytüebap Emniyet Müdürlüü adna açlan hesaba neden transfer edilmitir? * 639 milyon TLlik ödenek kim tarafndan ve ne için kullanlmak üzere rnakn Beytüebap ilçesine gönderilmitir?

* 639 milyon TLlik yüksek meblal parann Beytüebapta kontrol noktalarna kurulan bariyerlere harcand iddialar doru mudur? Doru ise kurulan bariyerler altn kaplama mdr?

* Vurgun giriimine ilikin bir soruturma balatlm mdr? Balatlm ise soruturma ne aamadadr? Olayda vurgun giriimi yapanlar ile Ankara Maliye Bakanlnn i birlii içinde olduu iddialar doru mudur?

* Beytüebap lçe Emniyet Müdürlüünde Fethullahç Terör Örgütünden aça alndktan sonra dönen ve para ilerine bakan görevli bir polis memuru ile Maliye Bakanlndaki ibirlikçilerinin vurgun giriiminden dolay bir adli ve cezai ilem uygulanm mdr?

VURGUN NASIL ÖNLENMT?

ddialara göre yaklak Maliye Bakanlndan 1 ay önce Beytüebap Mal Müdürlüüne 639 milyon lira gönderildi. Yüksek meblal para, lçe Emniyeti Müdürlüünde mutemet görevi yapan polis memuru Selahattin D. tarafndan herhangi bir izin alnmadan yasalara aykr olarak Beytüebap Emniyet Müdürlüü adna açlan baka bir hesaba aktarld. Mutemet Selahattin D., paray almak için rnak merkezdeki banka ubesine gitti. Banka görevlileri, devasa miktardaki parann 17 bin nüfuslu Beytüebap gibi küçük bir ilçe için ödenek olarak ayrlmasndan üphelendi. lem durdurularak Beytüebap Emniyet Müdürü durumdan haberdar edildi. Beytüebap Cumhuriyet Basavcl, soruturma balatt. Emeklilii yaklaan Beytüebap Mal Müdürü ile birlikte 3 kurum personeli gözaltna alnarak 4 gün boyunca sorguland. üpheliler, adli kontrol koulu ile tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Basavclk, kant toplama hazrlna giriirken, Beytüebap Kaymakaml da idari soruturma balatt. Mal müdürünün de aralarnda bulunduu 3 üpheli görevden uzaklatrld. 7 milyon para ile kaçan ve her yerde aranan polis memuru Selahattin D.nin, geçmite FETÖ üyesi olduu üphesiyle görevden uzaklatrld ancak bir süre sonra görevine iade edildii ileri sürüldü.

Ana Sayfaya Git