O öğretmen tutuklandı

Edremit ilçesinde 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan öğretmen H.G'nin tutuklanmasına karar verildi.

Haberler 25.02.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 2 kz örenciye cinsel istismarda bulunduu iddiasyla tutuksuz yarglanan öretmen H.G. tutukland.

Van 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada sank H.G hazr bulundu. Sank ve madur örencilerin yaknlar ile baz sivil toplum kuruluu temsilcileri de durumay izledi.

Van Barosundan yaklak 20 avukat, madur örencileri savunmak üzere durumaya katld.

Sank H.G, savunmasnda, 20 yldan bu yana öretmenlik yaptn ve suçlamalar kabul etmediini belirterek, bin 500 örenci, öretmen, idareci ve temizlik görevlilerinin bulunduu ortamda böyle bir eylemi gerçekletirmenin mümkün olmadn ileri sürdü.

Tank olarak dinlenen okuldaki temizlik içilerinin de böyle bir olay görmedikleri yönünde beyanda bulunduklarn anlatan sank H.G, madur olduunu ve beraatine karar verilmesini talep etti.

Müteki ailenin avukat Müjde Tozbey Erden de 2 kz çocuuna yönelik eylemin cinsel taciz suçunu aan istismar niteliinde olduunu, bu nedenle sann tutuklanmas gerektiini bildirdi.

Dier avukatlar da sann, suçun vasf ve mahiyetinin dikkate alnarak tutuklanmasn talep etti.

- Bakanlk davaya katlma talebinde bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Pnar Bozkurt, bakanlk adna suçtan zarar gören sfatyla davaya katlma talepleri olduunu mahkeme heyetine iletti.

H.Gnin öretmen olduunu ve nüfuzunu kullanarak küçük yataki örencilere yönelik eylemde bulunduunu aktaran Bozkurt, sann tutuklu yarglanmasn talep etti.

Sank avukatlar da, iki duruma öncesinde müvekkilleri hakknda tahliye karar verildiini anmsatarak, tekrar tutuklanmas yönündeki taleplerin reddedilmesini istedi.

- Savc cezalandrlmasn istedi

Duruma savcs esas hakkndaki mütalaasnda, sann atl suçu iledii, suçun da sübuta erdiini belirterek, eylemine uyan Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereince 2er kez cezalandrlmasn, 6763 sayl yasa ile suç için öngörülen ve düzenlenen ceza miktarlar da göz önünde bulundurularak tutuklanmasn talep etti.

Mahkeme heyeti, sann tutuklu yarglanmasna karar vererek durumay erteledi.

- Basavclktan açklama

Van Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamada da, sank H.Gnin 15 yandan küçük kz madurelere, 18 Aralk 2015te Edremit ilçesinde özel ders aldklar snfta cinsel istismarda bulunduu, çocuklarn olay ailelerine anlatmalar üzerine sanktan ikayetçi olduklar bildirildi.

Suça konu olayla ilgili 19 Aralk 2015te olaya ilikin soruturma balatldnn kaydedildii açklamada, u ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Basavclmzca yürütülen soruturma kapsamnda, 20 Aralk 2015 tarihinde çocuun cinsel istismar suçundan sank H.Gnin Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edilerek ayn tarihte Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutuklanmasna karar verildii, dosyada delillerin toplanmasna müteakip, 05 Ocak 2016 tarihinde ise Van 1. Ar Ceza Mahkemesine ayn suçtan cezalandrlmas talebi ile kamu davas açlmtr. Hakknda kamu davas açlan H.Gnin yarglanmas srasnda, 21 Kasm 2016da, sann üzerine atl suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve sann tutuklu bulunduu süre nazara alnarak tahliyesine karar verilmitir.

Davann bu gün görülen 6nc durumasnda Van Cumhuriyet Basavclnca esas hakkndaki mütalaann bildirildii vurgulanan açklamada, sann yeni ve mevcut delil durumu, suçun 5271 sayl Ceza Muhakemesi Kanununun 100. maddesinin 3. fkrasndaki katalog suçlar arasnda düzenlenmesi ve sank için tutuklanma nedeninin gerçeklemesi gerekçesiyle tutuklanmasna karar verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git