Görüş Bildir

O öğretmen tutuklandı

Edremit ilçesinde 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan öğretmen H.G'nin tutuklanmasına karar verildi.

O öğretmen tutuklandı

Van'da 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan öğretmen H.G. tutuklandı.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık H.G hazır bulundu. Sanık ve mağdur öğrencilerin yakınları ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de duruşmayı izledi.

Van Barosundan yaklaşık 20 avukat, mağdur öğrencileri savunmak üzere duruşmaya katıldı.

Sanık H.G, savunmasında, 20 yıldan bu yana öğretmenlik yaptığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, bin 500 öğrenci, öğretmen, idareci ve temizlik görevlilerinin bulunduğu ortamda böyle bir eylemi gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ileri sürdü.

Tanık olarak dinlenen okuldaki temizlik işçilerinin de böyle bir olayı görmedikleri yönünde beyanda bulunduklarını anlatan sanık H.G, mağdur olduğunu ve beraatine karar verilmesini talep etti.

Müşteki ailenin avukatı Müjde Tozbey Erden de 2 kız çocuğuna yönelik eylemin cinsel taciz suçunu aşan istismar niteliğinde olduğunu, bu nedenle sanığın tutuklanması gerektiğini bildirdi.

Diğer avukatlar da sanığın, suçun vasıf ve mahiyetinin dikkate alınarak tutuklanmasını talep etti.

- Bakanlık davaya katılma talebinde bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Bozkurt, bakanlık adına "suçtan zarar gören" sıfatıyla davaya katılma talepleri olduğunu mahkeme heyetine iletti.

H.G'nin öğretmen olduğunu ve nüfuzunu kullanarak küçük yaştaki öğrencilere yönelik eylemde bulunduğunu aktaran Bozkurt, sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti.

Sanık avukatları da, iki duruşma öncesinde müvekkilleri hakkında tahliye kararı verildiğini anımsatarak, tekrar tutuklanması yönündeki taleplerin reddedilmesini istedi.

- Savcı cezalandırılmasını istedi

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın atılı suçu işlediği, suçun da sübuta erdiğini belirterek, eylemine uyan Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 2'şer kez cezalandırılmasını, 6763 sayılı yasa ile suç için öngörülen ve düzenlenen ceza miktarları da göz önünde bulundurularak tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Başsavcılıktan açıklama

Van Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da, sanık H.G'nin 15 yaşından küçük kız mağdurelere, 18 Aralık 2015'te Edremit ilçesinde özel ders aldıkları sınıfta cinsel istismarda bulunduğu, çocukların olayı ailelerine anlatmaları üzerine sanıktan şikayetçi oldukları bildirildi.

Suça konu olayla ilgili 19 Aralık 2015'te olaya ilişkin soruşturma başlatıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Aralık 2015 tarihinde 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan sanık H.G'nin Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilerek aynı tarihte Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildiği, dosyada delillerin toplanmasına müteakip, 05 Ocak 2016 tarihinde ise Van 1. Ağır Ceza Mahkemesine aynı suçtan cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmıştır. Hakkında kamu davası açılan H.G'nin yargılanması sırasında, 21 Kasım 2016'da, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve sanığın tutuklu bulunduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmiştir."

Davanın bu gün görülen 6'ıncı duruşmasında Van Cumhuriyet Başsavcılığınca esas hakkındaki mütalaanın bildirildiği vurgulanan açıklamada, sanığın "yeni ve mevcut delil durumu, suçun 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100. maddesinin 3. fıkrasındaki katalog suçlar arasında düzenlenmesi ve sanık için tutuklanma nedeninin gerçekleşmesi" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi