O savcı merkeze!

Çermik'te 14 öğretmeni gözaltına aldıran savcının göre yeri değişti. Savcı, bugün yayımlanan HSK Kararnamesi'yle artık Diyarbakır merkezde görev yapacak.

Haberler 01.06.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde geçen ubat aynda hal saha maçnn saatleri üzerine tartt 14 öretmeni gözaltna aldran savc, Hakim ve Savclar Kurulu Kararnamesiyle Diyarbakr Cumhuriyet Savclna atand.

Hakim ve Savclar Kurulu (HSK) 1inci Dairesinin adli ve idari yarg 2019 yl ana kararnamesi ile 3 bin 722 hakim ve savcnn görev yeri deiti. Diyarbakr ve zmirin de aralarnda bulunduu 20 ilin basavcs deitirilirken Van, Diyarbakr, Kayseri ve Trabzon bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirildi. Görev yeri deien savclardan biri de çermikte hal saha maçnda öretmenleri gözaltna aldran savc oldu. Öretmenleri gözaltna aldran savc kararnameyle birlikte artk Diyarbakrda görev yapacak.

MERKEZE ALINDI

Öretmenleri gözaltna aldran savc tepkiyle karlanmt. Milli Eitim Bakanl da savcnn tavrn eletirirken, Öretmenler yalnz deildir açklamasn yapmt. Savc olayla ilgili verdii ifadede gözaltlar öyle savunmutu: Hakim ve savclar ile birlikte hazrlandmz söyledik, önce biz oynayalm ricasnda bulunduk. Ancak arkam döndüümde içlerinden biri savc kim oluyor diyerek hakaret etmeye balad.

Ana Sayfaya Git