Görüş Bildir

O savcı merkeze!

Çermik'te 14 öğretmeni gözaltına aldıran savcının göre yeri değişti. Savcı, bugün yayımlanan HSK Kararnamesi'yle artık Diyarbakır merkezde görev yapacak.

O savcı merkeze!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde geçen Şubat ayında halı saha maçının saatleri üzerine tartıştığı 14 öğretmeni gözaltına aldıran savcı, Hakim ve Savcılar Kurulu Kararnamesi’yle Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) 1’inci Dairesi’nin adli ve idari yargı 2019 yılı ana kararnamesi ile 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti. Diyarbakır ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ilin başsavcısı değiştirilirken Van, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirildi. Görev yeri değişen savcılardan biri de Çermik’te halı saha maçında öğretmenleri gözaltına aldıran savcı oldu. Öğretmenleri gözaltına aldıran savcı kararnameyle birlikte artık Diyarbakır’da görev yapacak.

MERKEZE ALINDI

Öğretmenleri gözaltına aldıran savcı tepkiyle karşılanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı da savcının tavrını eleştirirken, “Öğretmenler yalnız değildir” açıklamasını yapmıştı. Savcı olayla ilgili verdiği ifadede gözaltıları şöyle savunmuştu: “Hakim ve savcılar ile birlikte hazırlandığımızı söyledik, ‘önce biz oynayalım’ ricasında bulunduk. Ancak arkamı döndüğümde içlerinden biri ‘savcı kim oluyor…’ diyerek hakaret etmeye başladı.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi