O vurgun incelemede

Maliye Bakanı Ağbal: Beytüşşebap'taki para nakli ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haberler 09.01.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP rnak Milletvekili Leyla Birlik, rnakn Beytüebap ilçesinde FETÖden aça alnp dönen Emniyet mutemedinin Maliye Bakanlndan lçe Mal Müdürlüüne gönderilen 639 milyon TLyi farkl bir hesaba aktarmas ve küçük ilçeye gönderilen bu kadar yüksek mebladan üphelenen banka memurunun ortaya çkard vurgun ile ilgili Maliye Bakan Naci Aabala yazl soru önergesi vermiti. Bakan Abal, HDPli Birlikte konu ile ilgili verdii yantta öyle dedi:

Olayla ilgili Maliye Bakanlnca iki Maliye Uzman, çileri Bakanlnca bir Mülkiye Bamüfettii ve bir Polis Bamüfettii olmak üzere 4 denetim elaman görevlendirilmitir. Konuyla ilgili inceleme soruturma devam etmektedir. Ayrca konuyla ilgili Beytüebap Cumhuriyet Basavclnca soruturma yürütülmektedir.

VURGUN NASIL ORTAYA çIKMITI?

Maliye Bakanlndan Beytüebap Mal Müdürlüü adna gönderilen 639 milyon lira, ilçe Emniyet Müdürlüünde FETÖden aça alndktan sonra geri dönen ve para ilerine bakan görevli bir polis memuru Selahattin D. tarafndan herhangi bir izin alnmadan yasalara aykr ekilde Beytüebap Emniyet Müdürlüü adna açlan baka bir hesaba aktarlmt. Mutemet Selahattin D., paray almak için rnak merkezdeki banka ubesine gidince banka memuru devasa miktardaki parann 17 bin nüfuslu Beytüebap gibi küçük bir ilçe için ödenek olarak ayrlmasndan üphelenmi ve ilemi durdurarak Beytüebap Emniyet Müdürünü durumdan haberdar etti. Polis kayplara kararken, soruturma balatlmt.

Ana Sayfaya Git