Öğrenciler istediği okul türünde öğrenim görecek

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, tüm öğrencilerin istediği okul türünde öğrenim görmelerine imkan sağlayacaklarını belirtti.

Haberler 08.08.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Ortaöretim Genel Müdürü Ercan Türk, liselere yerletirme sonuçlarna göre bir okula yerleemeyen tüm örencilerin istedikleri okul türünde örenim görmelerine imkan salayacaklarn bildirdi.

Türk, AA muhabirine yapt açklamada, bir liseye yerleemeyen örencilerin büyük ksmnn sadece Anadolu lisesi tercihi yaptn belirterek, 30 Temmuzda liselere yerletirme sonuçlarnn açklanmasndan sonra tüm örencilerimizin bir ortaöretim kurumuna yerletirileceini ve hiçbir örencimizin istemedii bir okul türünde örenim görmemesini salamak için çalmalar yapacamz söylemitik. Bu talepleri karlamak üzere 16 Anadolu lisesi açtk, 38 mesleki ve teknik eitim Anadolu lisesini çok programl Anadolu lisesine dönütürdük. Baz okullarmzn da kullanlmayan bo dersliklerini mevcut Anadolu liselerimize tahsis ederek, kapasite oluturma yoluna gittik. ifadelerini kulland.

Anadolu liselerinin kontenjanlarnn da artrldn anlatan Ercan Türk, 643 Anadolu lisemizin kontenjanlarn artrarak, 6 Austosta balayan yerletirmeye esas nakil sürecinde toplam 58 bin Anadolu lisesi kontenjan oluturduk ve örencilerimizin tercihine açtk. dedi.

- Örenciler istedii okul türünde örenim görecek

Yeni açlan, dönütürülen ve kontenjanlar artrlan liselerin, yerleemeyen örencilerin taleplerini karlayacak durumda olduuna iaret eden Türk, Baz örencilerimiz yerletii halde okulunu deitirmek veya ikametine daha yakn bir okulda oluan bo kontenjanlara nakil olmak isteyecek. Dolaysyla bavurularn yine ayn okullarda younlamas sebebiyle ilk nakil sürecinde de baz örencilerimiz yerleemeyebilir. Ancak örenci ve velilerimiz açsndan bir telaa mahal olmayacak. Eitim-öretim balamadan önce tüm örencilerimizin istedii okul türünde örenim görmelerini salayacaz. deerlendirmesinde bulundu.

- Ek tedbirler alnabilir

Ercan Türk, her nakil döneminin ardndan ek tedbirler alnabileceini söyleyerek, Sonuçlarn açkland her dönemde, yeniden bir çalma yapma ihtiyac ortaya çkarsa ki bu, veriler üzerinden yaplabilecek bir yorumdur. O tarihte bunlar Bakanlmzca deerlendirilecektir. diye konutu.

Yerel yerletirmeye esas nakil sürecinde, örencilerin mezun olduklar okulda geçirdikleri dönem saysnn ve tercih önceliinin dikkate alnmayacan vurgulayan Türk, unlar kaydetti:

Örencilerimiz, ilk yerletirmeler yaplrken Ortaöretime Geçi Tercih ve Yerletirme Klavuzu esaslarna göre yerletirildi. Bu defa Yerletirmeye Esas Nakil Klavuzu ileyecek. Dolaysyla ilk yerletirmelerde klavuz bütün örencilere ayn artlarda uygulanmsa, bu klavuz hem yerleemeyen hem de yerletii halde nakil yapacak örencilere eit olarak uygulanaca için burada bir eitsizlik veya örencilerin aleyhine bir durum söz konusu olmayacak.

Ana Sayfaya Git