Öğretmenlerin ataması yapıldı

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı

Haberler 19.03.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) Türkiye genelinde 69 kente 79 alanda 20 bin sözlemeli öretmenin atamas yapld. Atama sonuçlar Bakanln e-devlet ve personel.meb.gov.tr internet adresinden örenilebilecek.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, sözlemeli öretmen atamas için Bakanln Baöretmen Salonunda düzenlenen törene katld.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda adaylarn katlmad atama töreninde yapt konumada, devletin, olaanüstü dönemde de bütün i ve ilemlerini sürdürdüünü belirtti.

Her eyi zamannda yapmak için gayret sarf ettiklerini vurgulayan Selçuk, 79 farkl alanda 69 ilimize 19 bin 921 öretmenimizi daha atamak üzere bir araya geldik. dedi.

Atama ilemleriyle ilgili emei geçenlere teekkür eden Selçuk, yeni atanan öretmenlere baarlar diledi.

ATAMALAR YAPILDI

Ziya Selçuk, öretmenliin zor bir görev olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Öretmenlik, akl, kalbi ve hayali birletirmeyi gerektiren bir görev. Bu anlamda öretmenlerimize güveniyoruz. Onlarn heyecann paylayoruz. Bir ülkenin eitim sisteminin kalitesinin öretmenlerinin niteliiyle dorudan doruya ilgili olduunu biliyoruz. Türkiye genelinde doluluk oran bu atamayla birlikte yüzde 92,3e çkm bulunuyor. Bunu önümüzdeki süreçte daha da yükseltmek azmi ve gayretindeyiz.

Yeni atanacak öretmenlerin baarl bir öretmenlik süreci yaamalar için her türlü tedbiri aldklarn anlatan Selçuk, atanan öretmenlerin ilerleyen süreçte bütün ilemlerinin hayata geçirilmeye devam edeceini sözlerine ekledi.

Konumann ardndan Bakan Selçuk, salonda bulunan gazetecilerden kura için rakam istedi. Kura numarasnn 571694832 olarak belirlenmesinin ardndan Ziya Selçuk butonuna bast ve atama balad.

Salondaki ekranda adaylarn atand iller ve okullar paylald.

Ana Sayfaya Git