Öcalan: Çözüm için hazırım!

Asrın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabı üzerinden önceki gün gerçekleşen görüşmeye dair yapılan açıklamada, Öcalan’ın “Kürt sorununda çözüm için hazırım” dediği aktarıldı.

Haberler 09.08.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asrn Hukuk Bürosundan, Abdullah Öcalan ile yaplan avukat görümesine dair açklama geldi. Açklamada, Öcalann, Kürtlere yer açmaya çalyorum gelin Kürt sorununu çözelim. Bir haftada çatma durumunu, ihtimalini ortadan kaldrrm diyorum. Ben çözerim, kendime güveniyorum, çözüm için hazrm. Ancak devlet de, devlet akl da gereini yapmaldr dedii belirtildi.

Asrn Hukuk Bürosu, 18 Hazirandan sonra önceki gün yaplan görümeye ilikin yapt yazl açklama öyle: Müvekkilimiz Sayn Abdullah Öcalan ile 07.08.2019 tarihinde bir görüme gerçekletirmi bulunuyoruz. Sayn Öcalann bu görümede temel gündemi; birçok baln yan sra esas olarak Türk-Kürt ilikilerinin tarihsel geliimi, mevcut çatma ve sava durumuna dönük tartmalar olmutur.

TARHE TUTARLI YAKLAILMALI

Ahlat ve Malazgirtte balayan Türk-Kürt ilikilerinin 1921 Anayasasna kadar geliimini deerlendirirken bu konuda ilgili ve duyarl tüm çevrelerin gerçeklie uygun hareket etmeleri gerektiini belirtmitir. ster kendisini Kemalist, ister Yeni Osmanlc olarak ifade etsin her iki anlayn da Türk-Kürt tarihine ve ilikilerine doru ve tutarl yaklamalar gerektiini söylemitir.

Sayn Öcalan çatma ve sava politikalarndaki srar nedeniyle yaanan gidiat kayg verici görmektedir. Krk yldr yaanan insani, siyasal, ekonomik kayplara iaret ederek bölgesel durum itibariyle ayn politikada srarn daha ar sonuçlar ortaya çkaracan herkesin görmesi gerektiini ifade etmitir.

Kendisinin demokratik çözüm çabalarnn Özal döneminden bugüne kontrgerilla tarafndan sabote edildiinin bilindiini; çözüm kart bu güçlerin bugün de ayn olmasa da sava çkaracak düzeyde bir potansiyeli tadklarn söylemektedir.

Özaln 1993 ylnda savala çözüm olmaz sözüne atfla; ayn durumun geçerliliini korumasna ramen bugün Özaln kararln gösterecek bir iradenin varln sorguladn vurgulamtr.

KÜRTLERN BR HUKUKU OLACAK MIDIR?

Sayn Öcalan olaanüstü bir çabayla devletin ve devlet aklnn çözümlemesini yaparken; ovenist akln ürünü olan sahte, uydurma, yalan tarihe kar gerçek tarihe ve tarihsel Türk-Kürt ilikilerine uygun bir ekilde Kürtlere yer açmaya çaltn belirtmitir. Bu çerçevede Kürtlerin bakaca bir devlete ihtiyac olmadn ancak Kürtlerin bir hukuku olacak mdr? diye de sorduunu ifade etmitir. Devamla krk yldr Kürtlerin özgür yaam, özgür insan, özgür toplum arayn gözeten bir Kürt akln da oluturmaya çaltn ifade etmitir.

TECRT YAANAN SAVALA LGL

Sayn Öcalan, Özal döneminden bugüne bar ve demokrasi araylarn ifade ederken kendisine yönelik halen devam eden yirmi yllk tecridin de bugün yaanan savalarla ilgili olduunu belirtmitir. Ancak bütün zorluklarna ramen buna kar yirmi yldr bar çizgisi ile direndiini, cevap olmaya çaltn söylemitir.

Bu minvalde Sayn Öcalan Kürtlere yer açmaya çalyorum gelin Kürt sorununu çözelim. Bir haftada çatma durumunu, ihtimalini ortadan kaldrrm diyorum. Ben çözerim, kendime güveniyorum, çözüm için hazrm. Ancak devlet de, devlet akl da gereini yapmaldr demitir.

Ayn zamanda bayram vesilesi ile demokrasi ve bar mücadelesine emek ve gönül veren halklarmzn bayramn kutlamtr. Cezaevlerine özel selamlarn da iletmektedir.

Ana Sayfaya Git