Öğrenci taşıması Bismil'de ücretsiz

Bismil Belediyesince başlatılan uygulama ile ilçe merkezindeki öğrencilerin okullarına, okullarından da evlerine ücretsiz ulaşımı sağlanacak.

Haberler 02.03.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun hükmünde kararname ile Bismil Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, lçe Milli Eitim Müdürlüünden gelen talep üzerine örencilerin ulamlarnn ücretsiz salanmas konusunda talimat verdi.

Bu kapsamda belediye bünyesindeki minibüsler, pasolarn gösteren ilk ve ortaöretim örencilerini evden okula, okuldan da eve ücretsiz tayacak.

ÖRENCLER ÜCRETSZ TAINACAK

lçe merkezindeki okullar bölgesinde düzenlenen törenle örencilere pasolar verildi.

Törende konuan lçe Mili Eitim Müdürü Aydn Ak, köylerden ilçe merkezine gelen örencilerin tamal eitim kapsamnda ulam hizmetinden faydalandn hatrlatarak ilçe merkezinde evlerinden uzak okullarda eitim gören çocuklarn da kendi imkanlaryla, çou zaman yürüyerek okula gittiini söyledi.

Kaymakam Gülençe bu sknty ifade ettiklerini dile getiren Ak, Örenciler tehlike arz edecek köprü ve kavaklardan yaya olarak geçerek okula gidiyorlard. Belediye Bakan Vekili de olan Sayn Gülenç bize destek oldu. Bu kapsamda örencilere paso verdik. Kendilerine teekkür ediyor, bu hizmetin örencilere hayrl olmasn diliyoruz. dedi.

Törende daha sonra katlmclara ve örencilere ikramda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git