Görüş Bildir

Öğrenci taşıması Bismil'de ücretsiz

Bismil Belediyesince başlatılan uygulama ile ilçe merkezindeki öğrencilerin okullarına, okullarından da evlerine ücretsiz ulaşımı sağlanacak.

Öğrenci taşıması Bismil'de ücretsiz

Kanun hükmünde kararname ile Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen talep üzerine öğrencilerin ulaşımlarının ücretsiz sağlanması konusunda talimat verdi.

Bu kapsamda belediye bünyesindeki minibüsler, pasolarını gösteren ilk ve ortaöğretim öğrencilerini evden okula, okuldan da eve ücretsiz taşıyacak.

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK

İlçe merkezindeki okullar bölgesinde düzenlenen törenle öğrencilere pasoları verildi.

Törende konuşan İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, köylerden ilçe merkezine gelen öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında ulaşım hizmetinden faydalandığını hatırlatarak ilçe merkezinde evlerinden uzak okullarda eğitim gören çocukların da kendi imkanlarıyla, çoğu zaman yürüyerek okula gittiğini söyledi.

Kaymakam Gülenç'e bu sıkıntıyı ifade ettiklerini dile getiren Ak, "Öğrenciler tehlike arz edecek köprü ve kavşaklardan yaya olarak geçerek okula gidiyorlardı. Belediye Başkan Vekili de olan Sayın Gülenç bize destek oldu. Bu kapsamda öğrencilere paso verdik. Kendilerine teşekkür ediyor, bu hizmetin öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Törende daha sonra katılımcılara ve öğrencilere ikramda bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi