"Öğretmen Bilişim Ağı" yarıyıl tatilinde kullanıma hazır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Şubat'taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak.

Haberler 17.01.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, öretmenler, kendileri için hazrlanan hizmet içi eitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katlabilecek. Seminerlere katlm istee bal olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralnda sürekli yaynda olacak, internet balants olan herhangi bir yerden katlm salanabilecek.

Seminerlere ÖBA platformu www.oba.gov.trden giri yaplacak. Öretmenler MEBBS ya da e-Devlet ifreleri ile sisteme giri yaparak sunulan eitim konularndan birine ya da isterlerse daha fazlasna katlabilecek. Seminerleri tamamlayan öretmenlere seminer katlm belgesi MEBBS hizmet içi eitim modülünden e-sertifika olarak verilecek.

Bu dönemde eitim eriimi salanan 9 farkl konu öyle:

Fikri ve snai mülkiyet haklar eitimi, iklim deiiklii ve çevre eitimi, ilk yardm eitimi, kütüphane organizasyonu ve kullanm eitimi, ngilizce dil sistemi öretim becerilerinin gelitirilmesi eitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklara yönelik rehberlik hizmetleri eitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklarla psikolojik danma becerileri eitimi, dijital becerilerin gelitirilmesi eitimi ve etkinlik temelli ders tasarm eitimi.

ÖRETMENLERN MESLEK VE KSEL GELMLERNN çOK BOYUTLU DESTEKLENMESNE ODAKLANIYORUZ

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, konuya ilikin yapt deerlendirmede, bu dönem odaklandklar konularn banda öretmenlerin mesleki ve kiisel geliimlerinin çok boyutlu desteklenmesinin yer aldna iaret etti.

Bu kapsamda çok boyutlu adm attklarn dile getiren Özer, unlar kaydetti:

Bu attmz admlarn sonuçlara olumlu yansmasn görmekten mutluluk duyuyorum. 2021de düzenlediimiz eitimlere katlan öretmen saymz 2020 ylna göre yüzde 134 artarken bu artla son 10 yln en yüksek kii ba eitim saatine ulam olduk. Buna göre, öretmen bana eitim saati, 2020de 41,6 saat iken bu oran 2021de yüzde 125 artla 93,4 saate ulat. Bu süreçleri baar ile yürüten Öretmen Yetitirme Genel Müdürlüümüze çok teekkür ediyorum.

Bakan Özer, uzaktan eitimde öretmenlerin eitim seçeneklerini zenginletirmek için Öretmen Biliim An kurduklarn belirterek, bu platformun ilk kez iki haftalk yaryl tatilinde kullanlacana dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git