OHAL kapsamında 2 yeni KHK yayınlandı

RESMİ Gazete'de, "689 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 690 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" şeklinde 2 yeni KHK yayınlandı. KHK'lar ihraç, göreve iade ve kapatılan kurumlarla ilgili.

Haberler 30.04.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RESM Gazetede, 689 Olaanüstü Hal Kapsamnda Baz Tedbirler Alnmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname ve 690 Olaanüstü Hal Kapsamnda Baz Düzenlemeler Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname eklinde 2 yeni KHK yaynland. KHKlar ihraç, göreve iade ve kapatlan kurumlarla ilgili. Diyanet leri Bakanlndan 201 personel ihraç edildi. 34 personel ise göreve iade edildi. Adalet Bakanlna 15 personel iade edildi. 14 dernek KHK kapsamnda kapatld. 5 dernein tekrar açlmasna karar verildi.

(EVLLK PROGRAMLARI) SOHBET, ARKADALIK VE E BULMA HATLARININ VE HZMETLERNN TANITIMINA YER VERLEMEZ

Kararnamede evlilik programlarna ilikin, Radyo ve televizyon yayn hizmetlerinde, arkada bulma amacyla kiilerin tantrld ve/veya buluturulduu türden programlara, takviye edici gdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatna aykr olarak salk beyanyla satna, pazarlanmasna ve/veya reklamna, sohbet, arkadalk ve e bulma hatlarnn ve hizmetlerinin tantmna yer verilemez. Katma deerli elektronik haberleme hizmet numaralar, yerel aranr numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilikin numaralar ile özel ücrete tabi dier sabit ve mobil numaralar kullanlmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanltc ve/veya haksz kazanca neden olacak ekilde yarma, çekili, lotarya ve benzeri adlar altnda ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tantm, sat ve pazarlamas yaplamaz denildi.

PLOT SUBAYLARIN BARES YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMITIR

Kararnamede, 926 sayl Kanunun ek geçici 92 nci maddesinin birinci fkrasnn birinci cümlesine Kuvvet Komutannn teklifi ve Mill Savunma Bakannn onay ile ibaresinden sonra gelmek üzere 31/12/2017 tarihine kadar ibaresi eklenmi ve ayn fkrada yer alan pilot subaylarn ibaresi yürürlükten kaldrlmtr

JANDARMA GENEL KOMUTANLIININ VEYA BARES YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMITIR

Kararnamede, 10/6/1949 tarihli ve 5442 sayl l daresi Kanununun 11 inci maddesinin (D) fkrasnn birinci cümlesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlnn veya ibaresi yürürlükten kaldrlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git