Okkan anıldı

Diyarbakır'da şehit edilen Gaffar Okkan ve 5 polis memuru törenle anıldı

Haberler 25.01.2022 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 21 yl önce silahl saldrda ehit edilen l Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

24 Ocak 2001 tarihinde ehit edilen Okkan ile polis memurlar Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmu ve Selahattin Baysoy için l Emniyet Müdürlüünce, saldrnn gerçekletirildii merkez Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarnda düzenlenen törende, Kuran- Kerim okundu, ehitler için dua edildi. Törene katlan gaziler, polis memurlar ve vatandalar ehitlik Antna karanfil brakt. Baz binalarn balkonlarna ve camlarna Okkann fotoraf asld.

l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, törende yapt konumada, 24 Ocak 2001de terör örgütünün kurduu hain pusu sonucu ehadete uurladklar yiit polis memuru Okkan ve mesai arkadalarn anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

KABR BAINDA ANILDI

Okkan, Sakaryann Hendek ilçesindeki mezar banda anld. ehidin kabri banda düzenlenen törene, ailesi ve yaknlarnn yan sra Sakarya Valisi çetin Oktay Kaldrm, Büyükehir Belediye Bakan Ekrem Yüce, l Emniyet Müdürü Fatih Kaya, l Jandarma Komutan Albay Aydn Kutlu, Hendek Kaymakam Halil brahim Acr, Hendek Belediye Bakan Turgut Babaolu, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandalar katld.

Okkann hem meslek hem de bu vatann has evlad olmas itibaryla gerçekten vatanna borcunu ödemi bir kii olduunu vurgulayan Vali Kaldrm, Gelecek nesillere örneklik tekil etmi, milletimizin deerlerini, maneviyatn, aziz bayramza ball en iyi ekilde temsil etmi, görevini bihakkn yerine getirmi kardeimizdir. dedi.

Kaldrm, Ali Gaffar Okkan ve aziz ehitlerimiz, bu ülkeyi daha da büyütmek, gelitirmek ve tekrar eski anl günlerine kavuturmak için bize çok büyük emanet brakt. nallah bu sorumlulukla çalacaz, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek yeryüzünde o an, erefi yine dalgalandracaz. ifadelerini kulland. Konumalarn ardndan ehitler için Kuran- Kerim okundu, dualar edildi. Okkann yaknlar, protokol üyeleri ve vatandalar, daha sonra mezarna karanfil brakt.

Ana Sayfaya Git