Okkan anıldı

Diyarbakır'da şehit edilen Gaffar Okkan ve 5 polis memuru törenle anıldı

Okkan anıldı

Diyarbakır'da 21 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

24 Ocak 2001 tarihinde şehit edilen Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için İl Emniyet Müdürlüğünce, saldırının gerçekleştirildiği merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Törene katılan gaziler, polis memurları ve vatandaşlar Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı. Bazı binaların balkonlarına ve camlarına Okkan'ın fotoğrafı asıldı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, törende yaptığı konuşmada, 24 Ocak 2001'de terör örgütünün kurduğu hain pusu sonucu şehadete uğurladıkları yiğit polis memuru Okkan ve mesai arkadaşlarını anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

KABRİ BAŞINDA ANILDI

Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı. Şehidin kabri başında düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Okkan'ın hem meslek hem de bu vatanın has evladı olması itibarıyla gerçekten vatanına borcunu ödemiş bir kişi olduğunu vurgulayan Vali Kaldırım, "Gelecek nesillere örneklik teşkil etmiş, milletimizin değerlerini, maneviyatını, aziz bayrağımıza bağlılığı en iyi şekilde temsil etmiş, görevini bihakkın yerine getirmiş kardeşimizdir." dedi.

Kaldırım, "Ali Gaffar Okkan ve aziz şehitlerimiz, bu ülkeyi daha da büyütmek, geliştirmek ve tekrar eski şanlı günlerine kavuşturmak için bize çok büyük emanet bıraktı. İnşallah bu sorumlulukla çalışacağız, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek yeryüzünde o şanı, şerefi yine dalgalandıracağız." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Okkan'ın yakınları, protokol üyeleri ve vatandaşlar, daha sonra mezarına karanfil bıraktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz