Okul kapatma lüksümüz yok!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Çözümün aşı olduğu ve aynı zamanda temizlik, maske ve mesafe olduğu bir ortamda artık eğitimin yüz yüze olmasına tahammül edebilmemiz mümkündür. Artık okulları kapatabilme lüksümüz asla bulunmamaktadır." dedi.

Haberler 21.09.2021 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Özer, stanbul Valilii stanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafndan depreme kar yenilenen Erenköy Kz Lisesinin açlnda, 110 yllk kadim bir okulda bulunmaktan hem mutluluk hem de heyecan duyduunu dile getirdi.

Bu okulda, Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere gelmesinde çok sayda insann yetitiini, devletin ve toplumun çok farkl yerlerinde görev aldklarn belirten Özer, bu okulda okuyup yaananlara minnetlerini sunarken, vefat etmi olanlar da rahmetle and.

Dünyann 2020 Mart aynda hiç hazrlk yapmad bir sürece girdiini hatrlatan Bakan Özer, hayatn normal akndan sapmaya baladn, bu süreçten en fazla eitim sektörünün etkilendiini ama Milli Eitim Bakanlnn hzl bir ekilde gelitirdii dijital platformlarla örencisinin ve öretmenin yannda olmaya devam ettiini söyledi.

Bakan Özer, Uzaktan eitim sanki çok kolay bir eitimmi gibi toplumda bir alg olutu. Öretmenlerimiz okula gitmek istemiyor sanki. Rahat ekilde dersler yaplyor ama çileyi çekenler bilir. 40 dakikalk ders için verilen emekler, o dijital materyallerin üretilmesi, örencilerle sanal ortamda buluulmas o kadar kolay bir ey deil. Tüm öretmenlerimizi bu süreçteki fedakarlklarndan dolay tebrik ediyorum. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katklar ve sürece desteklerinden dolay Türkiyede aya eriimde hzl bir sürecin yaandn belirten Özer, sözlerini öyle sürdürdü:

çözümün a olduu ve ayn zamanda temizlik, maske ve mesafe olduu bir ortamda artk eitimin yüz yüze olmasna tahammül edebilmemiz mümkündür. Artk okullar kapatabilme lüksümüz asla bulunmamaktadr. 1,5 yllk süreç içinde ne kadar dijital platformlardan destek verilirse verilsin, yüz yüze eitimin yerine hiçbir dijital platform ikame edilemez. çünkü okullarmz sadece örenmenin olduu mekanlar deildir. Salk Bakanlmz ile yürüttüümüz koordinasyon çerçevesinde 3. haftaya girdik ve geçmite olduu gibi il ve ilçe bazl okul sistematiinde bir kapatma yok. Vaka bazl ve snf bazl.

Toplumda herkesin gözünün okullarda olduunu dile getiren Bakan Özer, Okullardan beklentiler o kadar yüksek ki 18 milyona yakn örencimiz, 1.2 milyon öretmenimiz, 150 bine yakn idari personelimiz, bir o kadar servis oförümüzün birlikte olduu 20 milyonluk kitle, ders saatlerinin dnda evlerine gidiyor. Veliler sürekli mobil haldeler, dolaysyla okullarmz açk tutabilmemiz için toplumun tüm kesiminin salk kurallarna riayet etmesi gerekiyor. dedi.

Okullarn açk kalmasnn milli güvenlik meselesi olduunu vurgulayan Bakan Özer, Dünya artk, PISAdaki OECDnin yapt aratrmalarndaki puan artnn, kaç trilyon dolarlk gayri safi milli haslada artn hesaplyor. O zaman Kovidten dolay uzaktan eitimin örenme kayplarnn getirdii mutlaka bir maliyet de var. Onun için milli güvenlik meselesi. Genç insanlarn salkl ekilde büyümesi milli güvenlik meselesi. deerlendirmesinde bulundu.

KADIKÖYDE 19 OKULU YIKIP YENDEN YAPTIK

stanbul Valisi Ali Yerlikaya da Kovidteki o uzaktan eitim dönemlerine, yöntemlerine dönmemek için büyük hazrlklar yaptklarn söyledi.

stanbulun eitimin de bakenti olduunu ifade eden Yerlikaya, kentte 60 üniversitede 1 milyon 289 bin üniversite örencisinin, 6 bin 748 okulun, 102 bin 481 derslik, 2 milyon 761 bin 165 örenci, 155 bin öretmenin bulunduunu belirten Yerlikaya, bu eitim mealesinin sönmemesi için ellerinden gelen her eyi yaptklarn dile getirdi.

Vali Yerlikaya, stanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafndan depreme kar güçlendirmek amacyla yeniden yaplan veya restore edilen okullara ilikin bilgi verdi.

Kadköyde 19 okulu ykp yeniden yaptklarn, 38 okulu güçlendirdiklerini, 2 okulun fizibilitesinin bittiini, yklp yeniden yaplacaklarn anlatan Yerlikaya, uygulama projeleri hazrlanan 2 okulun bulunduunu ve bu projeler için 601 milyon lira harcandn aktard.

Konumalarn ardndan Bakan Özer, stanbul Valisi Yerlikaya, beraberindekilerle kurdele keserek okulun açln gerçekletirdi. Açln ardndan örenciler Bakan Özer ile özçekim yapt.

Ana Sayfaya Git