Okulda ve sokakta eğitimdeki şiddet!

Kayapınar'da öğretmen, okul idaresine şikayet ettiği öğrencinin velisi ve iki kardeşi tarafından darp edilirken, Bağlar'da lise öğrencileri laf atma yüzünden bıçaklı düelloya tutuştu. Biri ağır iki öğrenci yaralandı.

Haberler 25.10.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplumsal iddetin korkunç boyutlara ulatn Diyarbakrda pe pee eitim ve öretim alannda yaanan iki olay, özellikle güvenlik kameralarna yansyan görüntüler, bir kez daha gözler önüne sererken, yaanan olaylarda bir öretmen darp edildi, bir örenci ar olmak üzere iki örenci bçakla yaraland.

ÖRETMEN OKULDA DARP EDLD

Öretmene yönelik darp edilme olay, geçen Pazartesi Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesindeki Süleyman ve Muazzez Ersönmez lk ve Ortaokulunda meydana geldi.

Okulun Müdür Yardmcs ve Görsel Sanatlar Öretmeni Yasin Güne, iddiaya göre bir örencisinin davranlarndan dolay velisine ikayette bulundu. Okula iki oluyla gelen veli ile öretmen Yasin Güne arasnda balayan sözlü tartma, ksa sürede kavgaya dönütü. Baba ve iki olu, okulun bahçesinde hem de tüm örencilerin gözü önünde öretmeni dövdü.

GÖRÜNTÜYÜ ALIP KARAKOLA GTT

Yaanan olay okulun güvenlik kameralarnca saniye saniye kaydedildi. Öretmen Güne, veli ve 2 olu hakknda ikayetçi olup, hastaneden salk raporu ald.

Olayla ilgili soruturma yürüten Jandarma ekipleri, Müdür Yardmcs ve görsel sanatlar öretmeni Yasin Günei darp eden veli M.S.A ile olu S.Ay gözaltna ald. M.S.A ile olu S.Ann jandarmadaki ilemleri sürüyor. Bugün, savcla sevk edilmeleri bekleniyor.

DAR SORUTURMA BALATILDI

l Milli Eitim Müdürlüünce de idari soruturma balatld. l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, adli sürecin takipçisi olacaklarn belirterek, u açklamay yapt: limiz Kayapnar ilçesi Süleyman Muazzez Ersönmez lk ve Ortaokulunda 21 Ekim 2019 tarihinde müdür yardmcs olarak görev yapmakta olan bir mesai arkadamz, örenci velisi olduklar örenilen iki kii tarafndan saldrya urayarak, darp edilmitir. iddet, çocuklarmzn anlamn sadece sözlüklerden örenmesi gereken bir kavram olmas gerekirken, karanlk dünyalarnn da yansmas olarak, bu kavram eitim kurumlarmzn snrlar içine ve çocuklarmzn gözlerinin önüne fiil olarak tayan zihniyeti, Diyarbakr eitim camias olarak lanetleyerek, darp olayna maruz kalm olan mesai arkadamza geçmi olsun dileklerimizi iletiyor, iddete bavuranlar knyor, konuyla ilgili idari ilemin balatldn, adli yönden ise ayrca takipçisi olacamz tüm kamuoyuyla paylayoruz.

ETM BR SEN BAKANI MEM

Memur-Sen l Bakan Yunus Memi, veli ve iki olu tarafndan darp edilen merkez Kayapnar ilçesine bal Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda Müdür yardmcs ve Görsel Sanatlar öretmeni Yasin Günei okulda ziyaret etti. Burada açklama yapan Memi, iddetin her türlüsüne kar çktklarn söyledi. iddetin yaand her yerin eitim yoluyla deiebileceine inanan eitimciler olarak iddete uruyor olmann kendilerini endieye sevk ettiini belirten Memi, Hiç kimse sahip çkmasa bile biz eitim çalanlarna gücümüz nispetinde sahip çktk ve sahip çkmaya devam edeceiz. Öretmenlere iddeti önleyici kanunlar acilen çkarlmaldr. ifadelerini kulland.

BIçAKLI KAVGA BR AIR K YARALI

Toplumsal iddetin ulat boyutu gözler önüne seren, okuldaki öretmenin darp olaynn yanks sürerken, Merkez Balar ilçesinde, Lise örencilerinin bçakl düello haberi geldi.

Örenceler arasndaki bçakla kavga, Merkez Balar ilçesi Alipnar Köprüsü yannda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre lise örencileri arasnda laf atma meselesi yüzünden balayan tartma bçakl kavgaya dönütü. Kavgada ehmuz Ö. ar yaralanrken Mehmet T. ise hafif yaland.

OLAYLA LGL SORUTURMA BALATILDI

Kavgay gören çevredeki vatandalarn haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil salk ve polis ekipleri sevk edildi. Yarallar, olay yerinde yaplan ilk müdahalenin ardndan ambulanslarla hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd. Polis ekipleri bölgede delil çalmas yaparken, olayla ilgili geni çapta inceleme balatld.

Ana Sayfaya Git