Olası bir karantina durumunda koronavirüs çantasında neler olmalı

Koronavirüse karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Uzmanlar olası bir karantina durumunda, ya da evden çıkılmaması durumunda Koronavirüsten korunmak için hijyen çantası hazırlanması tavsiyesinde bulunuyor.

Haberler 17.03.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsten korunmak için kamusal alandan, evlere kadar önlemler artrld. Uzmanlar olas bir karantina durumunda, ya da evden çkmama durumunda virüsten korunmak için çanta hazrlanmas tavsiyesinde bulunuyor. Eczac Gökhan Ekmekçi ise çantada buldurulmas gerek malzemeleri anlatt.

DEZENFEKTAN, ATE ÖLçER, TEK KULLANIMLIK PEçETE

Ekmekçi, Öncelikle kiisel hijyenimize dikkat etmemiz lazm. Bu sebeple çantann içerisinde bir el dezenfektan bulunmal. Ayrca kiisel baklmalarmz yaptmz dönemde uzun süreli kullandmz havlular yerine tek kullanmlk peçete kullanmak daha steril olacaktr. Zaruri ihtiyaç durumunda dar çkmak için maske ve eldiven, yeni bir di frças ve di macunu bulunmal. Ayrca uzun süreli dezenfektan ve kolonya kullanm deride tahrie yol açaca için nemlendirici krem de eklenmeli. Herhangi bir hastalk durumunda bunu rahat atlamak için mineral ve vitamin destei eklenebilir. Ayrca boaz için gargaralar ve ate ölçer de çantada bulunmal. Ama en önemlisi uzmanlarn bu konudaki bilgilendirmelerini takip edip buna göre hareket etmek ve doru ilaç bilgisini de uzmanlardan örenmek gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git