“Öldürülen geleceğimizdir!”

İzmir'de bir lise müdürünün öldürülmesi Eğitim camiasını ayağa kaldırırken, Diyarbakır'da Eğitim Bir Sen üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto açıklamasında bulunarak, "Ölürülen geleceğimizdir" denildi.

Haberler 19.12.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesi zmirde bir lise müdürünün 2 örencisi tarafndan tüfekle vurulmasnn ardndan basn açklamas yaparak eitimcilere yönelik iddeti knad.

Eitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan iddet sarmalnn her bakmdan üzücü olduu kadar düündürücü de olduunu ifade eden Eitim-Bir-Sen Nolu ube Bakan Yunus Memi, zmirin Ödemi ilçesi Kaymakç çok Programl Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmenin, örencisi tarafndan tüfekle vurularak hayatn kaybettii olay gündeme getirdi.

Allahtan rahmet diliyoruz

Hayatn kaybeden öretmene Allahtan rahmet, kederli ailesine, tüm eitim camiasna ve millete basal dileyen Memi, Sebebi ne olursa olsun, iki lise örencisinin okul yöneticisine kar öldürme kastyla hareket etmesi, iddetin vard noktann en açk göstergesidir. Ayn gün Idr Merkeze bal MEV Anadolu Lisesinde Müdür Bayardmcs olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldrya urayan örencilerini korumaya çalrken, gözü dönmü kiilerin sopal, bçakl, mutal saldrsna uram, ar yaral olarak hastanede tedavi altna alnmtr. Öretmenimize acil ifalar diliyoruz. dedi.

Saldrlar knyoruz

Memi konumasnn devamnda, Kim hangi amaçla yaparsa yapsn, genelde bütün vatandalarmz, hususen eitimcileri hedef alan iddet saldrlarn knyoruz. Terör saldrlar sonucu ehit edilen Aybüke ve Necmettin öretmenin ac, hüzünlü hatralar hl yüreimizi dalarken, kayg verici boyutlara varan bu saldrlar da üzüntümüzü katmerletiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydrc ve önleyici tedbirler almasn bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Cehaleti ortadan kaldrmalyz

Memi, Bu saldrlar geleceimizi karartmakta, eitim camiasn tedirgin etmekte, birçok maduriyete neden olmaktadr. Eitimcilere yönelik her saldr, aklmz körletirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliimizi esir almakta, irfanmz yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan iddeti veya iddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldrmalyz. eklinde konutu.

Memi konumasnda devamla, Öretmenlerimizden örencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eitim camiasn, millet temelinde geni bir aile gibi düünüyoruz. Bizim nazarmzda her üyesiyle saygya deer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yaplan saldry kaytsz artsz knyor, tellin ediyoruz. diye konutu.

Emeini yok sayan anlay sebebidir

Memi açklamada, Son dönemlerde öretmenlerin emeini yok sayan, itibarn örseleyen, eitimdeki etki alann daraltan, eitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönütüren, bu meslei her türlü hakszla ve saldrya açk hle getiren anlay, bugün geldiimiz noktann sebebidir. Okul güvenliinin öretmenler tarafndan saland bir eitim-öretim sürecini yayoruz. Okul güvenliklerinin olmadn, olanlarn da yetersiz olduunu, okula giri çklarda yeterli güvenliin salanmadna dikkat çekmek istiyoruz. dedi.

Öretmen iddet yüzde 45e yükseldi

Öretmenlere yönelik yaplan iddetin verilerine deinen Memi, Örenci ve veli iddetine maruz kalan öretmenlerin oran 1 ylda yüzde 41,4ten, yüzde 45,4e yükseldi. iddete urayan öretmenlerin yüzde 87si örenci veya veliden ikyetçi olmad. Öretmenlerin ikyetçi olmak istememelerin altnda örencilerinin sicilinin bozulmamas kaygs bulunuyor. Öretmenin, örencinin geleceini düündüünü kadar veli veya örenci kendi öretmenini düünmediini ve kendisine deer vermediini üzülerek müahede etmekteyiz. ifadelerine yer verdi.

Öldürülen bizim geleceimizdir

Memi son olarak, Giderek art gösteren, bazs ar yaralama bazs da cinayetle neticelenen bu saldrlar karsnda öretmenlerimiz kendilerini savunmasz hissetmekte, yetkililerden caydrc tedbirler, meslein itibarn artracak politikalar beklemektedir. Eitim-Bir-Sen olarak, saldrlar sonucu hayatn kaybeden bütün öretmenlerimize Allahtan rahmet, saldrya urayan bütün eitim çalanlarna geçmi olsun dileklerimizi iletiyor; iddete bavuranlar knyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarl davranmaya çaryoruz. çünkü saldrya urayan, öldürülen bizim geleceimizdir. eklinde açklamalarda bulundu.

Ana Sayfaya Git