Ölümden döndüler evsiz kaldılar!

Merkez Yenişehir ilçesinde, 1 yaşındaki çocuklarının ağlamasıyla uyanıp, evlerinde çıkan yangını fark eden Burhanettin (30) ile Emine Çapan (23) çifti, ölümden döndü. İçerisindeki eşyaların tamamının yandığı kiralık evden ayrılıp, akrabalarının yanına yerleşen Çapan ailesi, yardım bekliyor.

Haberler 09.01.2020 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesi Kooperatifler Mahallesinde oturan ikamet eden çapan ailesinin kirada oturduklar evde gece geç saatlerde elektrik konta nedeniyle yangn çkt. Yangnn meydana geldii srada uykuda olan Burhanettin ile Emine çapan çifti, 1 yandaki oullar Siraçn alama sesiyle uyandklarnda evlerinin alev aldn gördü. çapan ailesi güçlükle evden çkarken, yangn fark eden komular itfaiye ve salk görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklak 1 saatte yangn kontrol altna alarak söndürdü. Evdeki eyalar yanarak kullanlamaz hale gelirken, isiz olan Burhanettin çapan ise yetkililer ve hayrseverlerden yardm istedi.

HER GÜN BAKA BR YERDE KALIYORUZ

Yangnn evlerindeki tüm eyalar kullanlamaz hele getirdiini anlatan Burhanettin çapan, akrabalarna yerlemek zorunda kaldklarn söyledi. çapan, 5 yl önce Diyarbakr surlarndan dütükten sonra ar ite çalmadn ifade ederek, yanan evlerini ise 3 ay önce kiraladklarn söyledi. Yardmseverlerin desteini beklediini anlatan çapan, unlar söyledi:

Yllardr doru düzgün çalamyorum. El ksmm arlk kaldramyor. Zor i yapamyorum. Ben, eim ve çocuum maduruz. 3 ay önce bu eve tanmtm. Evimdeki tüm eyalar yand. Akrabalarmzn yanna yerletik. Her gün baka bir yerde kalyoruz. Yetkililer bir an önce bize sahip çksn istiyoruz.

EM VE çOCUUMLA BRLKTE DIARI çIKTIK

Yangn olu Siraçn alamasyla fark ettiklerini söyleyen çapan, Yangn ylba gecesi biz uyurken çkt. Gece saat 2 gibiydi. Bebeimiz alaynca eim mutfaa su almaya gelirken evin içini duman sardn görüyor. Eim gelip beni uyandrd. Kalktm gibi elektrik alterini indirdim. Burada durulacak gibi deildi. Duman evin her yann sarmt. Eim ve çocuumla birlikte dar çktk. tfaiye geldi yangn söndürdü. Yangnn prizden çktn söylediler. Sadece yetkililerden yardm istiyoruz. Biz dilenci deiliz. u ana kadar devletten yardm istemedik ama u an gerçekten ihtiyacmz var. Ev sahibi u an bir ey demiyor. Benim eyalarm da yand. Ev sahibi yarn bir eyler talep edebilir. Tek bama kaldramam. Bu evi ne imkanlarla ne zorluklarla kurduk diye konutu.

Ana Sayfaya Git