Cumhuriyet Savcısından ‘On Parmak Klavye Eğitiminde Farkındalık Projesi'

Diyarbakır Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Baki Yiğit Çakmakkaya, Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünce desteklenen On Parmak Klavye Eğitiminde Farkındalık Projesini hayata geçirerek teknik klavye kullanımı konusunda yazdığı kitapların dağıtımını ilgililere ücretsiz sağlıyor.

Haberler 28.03.2020 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Savcs çakmakkaya yardmc kaynak olmas amacyla klavye kullanm konusunda kaleme ald F Klavye Eitimi isimli kitabn geçtiimiz yl kendi imkanlar ile bastrarak ücretsiz datmt. Kitabn güncelleyen çakmakkaya, Türkiyede ilk defa renklerle on parmak klavye eitimi kitab hazrlad. Cumhuriyet Savcs çakmakkaya, On parmak klavye örenimini kolaylatrmak için renklerle on parmak klavye eitimi kitabn yazdm. Bu kitap renklerle öretmesi nedeni ile Türkiyede bir ilk özellii tayor. Daha önce F Klavye Eitimi isimli kitap çkarp ücretsiz datmtk. Bu kitabm da isteyen kamu kurum ve kurulularna istedikleri sayda bastrlmak üzere telif hakkn ücretsiz vereceimi söylemek istiyorum dedi.

ON PARMAK KLAVYE ETMNDE FARKINDALIK

Teknik klavye kullanm kurslarnn Halk Eitim Merkezleri aracl ile verildiini aktaran Cumhuriyet Savcs çakmakkaya, yürütülen proje ilgili olarak konumasna öyle devam etti:

Bu kitab ilgililerin kolay klavye örenmesi için yazdm. ABD ve Avrupada teknik klavye kullanm yüzde 85, Türkiyede ise bu oran yüzde 4 civarnda. çeitli kurslar var bununla ilgili. Dicle Üniversitesi bünyesinde farkndal artrmak amac ile hazrladmz proje geçtiimiz yldan beri yürütülüyor, proje kapsamnda Dicle Üniversitesi Sivil Havaclk Yüksekokulu laboratuvarlarnda ücretsiz kurslar düzenlendi, afi, broür, panolarla konuya dikkat çekilirken, Diyarbakrda ilk defa klavye yarmas yaplmas planland. Proje kapsamnda açlan kurslara üniversitenin idari personeli örenciler, mezunlar, akademisyenler katlrken kurslarda on parmak klavye konusunda i sal ve güvenlii, toplam kalite yönetim ilkeleri, ergonomi bilimi çerçevesinde konu anlatmlar ile akademik düzeyde eitim verildi. Yabanc Diller Meslek Yüksekokulunun yürütücüsü olduu proje, bilimsel aratrma koordinatörlüü tarafndan desteklenirken Dicle Üniversitesi Salk, Kültür, Spor Daire Bakanl ile Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürlüü projeye aktif olarak katk salyor. Dicle Üniversitesinde hazrlanan proje kapsamnda kursiyerlere ve konu ile ilgilenenlere ücretsiz datlmak üzere yardmc kaynak niteliinde Renklerle Akademik Kur Sistemine Göre On Parmak Klavye Eitimi isimli kitap 500 adet bastrld.

UZAKTAN ETM UYGULANMALI

Projenin önemine deinen çakmakkaya, Proje kapsamndaki eitimlere korona virüs salgn nedeni ile ara verilmesi ile talep edenlere uzaktan eitim ve kitap destei verilmesi için gerekli çalmalarn yaplmas gündeme geldi. Bilgi ça olarak nitelendirilen günümüzde teknik bilgisayar kullanmnn ve uzaktan eitimin önemi bir kere daha anlalrken, klavye eitiminde de Milli Eitim Bakanl Halk Eitim Merkezlerinin eitim modülleri güncellenerek hzla uzaktan eitime geçilmesi gerekir. Ayrca, üniversiteler bünyesinde klavye eitimi sertifika programlar hazrlanmas bu konudaki boluu doldurabilir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git