Önce 5 yıl hapis sonra da tahliye

Diyarbakır eski Jandarma Komutanı Keleş'e FETÖ'den 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutukluluk süresi gözönüne alınarak, tahliyesine karar verildi.

Haberler 23.09.2017 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETULLAHçI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) 15 Temmuzdaki darbe giriimi sonras tutuklanan ve Türk Silahl Kuvvetlerinden ihraç edilen eski Diyarbakr l Jandarma Komutan Albay Hasan Ceyhun Kele, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl hapis cezasna mahkum oldu. Tutukluluk süresini dikkate alan mahkeme heyeti, yurt d yasa koyarak Kelei tahliye etti.

TSKdan ihraç edilen eski Diyarbakr l Jandarma Komutan Albay Hasan Ceyhun Kele, FETÖ/PDYnin darbe giriimi kapsamnda Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesindeki tutuklu olarak yarglanmasna devam edildi. Bugünkü durumada tutuklu sank Kele ve avukat hazr bulundu. Önceki durumada esas hakknda verdii mütalaasn tekrarlayan Cumhuriyet savcs, sank Kelein tutukluluk halinin devam yönünde talepte bulundu.

TAHLYESNE KARAR VERLD

Sank Kele ise savunmasnda, bu yapya sadece iyi niyet ve saf duygularla katldn, son zamanlarda irtibatn azaldn söyledi. Toplam 26 yllk meslek hayatnda devlet ve millet aleyhine bir eyleminin olmadn belirten Kele savunmasnda, Uzun zamandr bu yapyla balantm kesmitim. Bu durumu tank beyanlar da dorulamtr. Bildiklerimi samimi ekilde anlattm. 14 aydr tutukluyum. Bu hususlarn dikkate alnarak tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum dedi.

Mahkeme heyeti, sank Kelee silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl hapis cezas verdi. Tutuklulukta geçirdii süre ile ald ceza miktarn dikkate alan mahkeme heyeti, yurt dna çk yasa koyarak sann tahliyesine karar verdi.

Heyet sann, Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etmek ve TBMMyi ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etmek suçlarndan ise beraatini kararlatrd.

Ana Sayfaya Git